Medi Ambient
Part Forana 20/03/2023

El GOB demana afegir dues zones d'Andratx i tots els illots al Parc Natural de Ponent

Per "reforçar el seu àmbit i mantenir el bon estat de conservació" que presenten

2 min
En verd, les zones proposades pel GOB a afegir a la zona d'influència del Parc Natural de Ponent.

PalmaEl Grup d'Ornitologia Balear (GOB) vol que dues grans àrees naturals d'Andratx (cap del Llamp i cap Andritxol) se sumin a l'àmbit de protecció del futur Parc Natural de Ponent pel seu "bon estat de conservació i perquè mantenen una biodiversitat important", han explicat en una nota de premsa. L'entitat ha fet la petició en el termini del tràmit de participació pública que finalitzà el passat divendres i ha destacat que la incorporació d’aquests dos àmbits terrestres facilitaria l'accés d'Andratx a les mesures de desenvolupament socioeconòmic que es poguessin establir.

Aquesta no és l'única proposta que ha fet el grup ecologista al projecte del parc, sinó que també ha demanat que tots els illots de Calvià siguin considerats "zones d'exclusió" per "evitar l’accés no autoritzat de persones a aquests enclaus que són autèntics reductes de biodiversitat extraordinària". A més, vol que s'hi sumin dues petites àrees dominades per hàbitats naturals, que limiten amb l’àmbit proposat per Medi Ambient i no són actualment urbanes ni urbanitzables. Es tracta de l’entorn de la cala de Portals Vells, i d’una estreta franja ubicada entre l’ANEI de Cala Falcó i el sòl urbà de Cala Vinyes.

Amb tot, els ecologistes valoren "molt positivament" que l’àmbit marí proposat no només incorpori la zona ja protegida per la reserva marina de les illes del Toro i de les illes Malgrats, sinó que a més s’estengui fins al cap del Llamp, incorporant una part de la ZEPA marina ES0000519 Espacio marino del poniente de Mallorca. "Això facilitarà l’adopció de mesures de conservació d’algunes espècies d’aus marines amenaçades, com el virot Calonectris diomedea i el virot petit Puffinus mauretanicus, que utilitzen aquesta zona per a alimentació i descans", han destacat.

stats