Política
Part Forana 21/10/2022

Getino diu que no trencarà el pacte de govern a Llucmajor i Cs obre un expedient d'expulsió

La crisi sorgeix arran de la partida del regidor Ginés Sáez, que, després de donar-se de baixa de Ciutadans, s'ha incorporat a les files dels populars

ARA Balears
2 min
La coordinadora autonòmica de Cs Balears, Patricia Guasp, i la coordinadora de la formació a Mallorca, Noemí Getino.

PalmaLa segona tinent de batle de l'Ajuntament de Llucmajor, Noemí Getino, ha reiterat aquest divendres que no trencarà el pacte de govern amb el PP a Llucmajor i, en resposta a això, Cs ha anunciat l'obertura d'un expedient d'expulsió. Aquesta crisi sorgeix arran de la partida del regidor Ginés Sáez, que, després de donar-se de baixa de Ciutadans fa uns mesos, s'ha incorporat a les files del PP i és responsable de la gestió del departament municipal de Turisme, Festes i Innovació a Llucmajor.

Per part seva, el secretari d'Acció Institucional de Cs a les Balears, Osvaldo Cifre, ha explicat que, quan el PP va anunciar l'afiliació de Sáez, la direcció estatal va ordenar informar Getino que es reclamaria al PP que fes cessar Sáez com a membre de l'equip de govern o, en cas contrari, trencarien el pacte a Llucmajor. Segons Cifre, ell mateix va comunicar aquestes instruccions a Getino fins en dues ocasions. No obstant això, el secretari diu que Getino es va negar a rompre el pacte, ignorant les indicacions del seu partit. D'aquesta manera, aquest dijous Cs ja donava per trencat el pacte amb el PP perquè no ha expulsat Sáez i advertien que també considerarien Getino com una trànsfuga.

Amb tot, aquest divendres la regidora ha publicat un comunicat en el seu perfil de Twitter en el qual reitera que no trencarà l'acord de govern, tot argumentant que prefereix posar per sobre "els interessos dels ciutadans" del municipi, ja que entén que deixar el govern en minoria "només causaria un alentiment de la gestió de govern". A més, la regidora ha criticat la direcció del seu partit, que acusa d'estar "més preocupat de fer campanya política i de la premsa que de la gestió interna", i de cercar "el titular i la foto" alhora que deixa de banda "la responsabilitat de govern i el compromís".

En aquesta línia, Getino ha raonat que Sáez "es va donar de baixa fa un any" i per això pensa que "treure aquest tema ara és només un bast intent de començar una precampanya anticipada". Sobre això, Cifre ha acusat la regidora de "faltar a la veritat", perquè "el regidor va participar activament en actes del PP abans d'anunciar la baixa del partit". Pel secretari, l'anunci de l'entrada de Sáez en el PP és "una clara operació d'OPA hostil contra Cs" i una estratègia per "minar el projecte de centre liberal per poder formar un govern amb l'extrema dreta a tot Espanya".

D'altra banda, Getino sosté en la seva publicació que el partit no li ha "comunicat res formalment" sobre un expedient d'expulsió contra ella. Cifre també ho ha negat i ha dit que la regidora va sol·licitar un escrit oficial i aquest dijous se li va enviar un burofax amb la decisió de la Secretaria estatal d'Acció Institucional. Per tot això, el secretari ha demanat a Getino "que compleixi amb el codi ètic que va signar i lliuri l'acta que va aconseguir gràcies a Cs".

stats