Part Forana 02/09/2018

Una peça de 22,5 kilos bat el rècord del concurs del meló més gros a Vilafranca

Al certament del meló més dolç, en què se n'han presentat 37, guanya el de Xavier Sànchez Sansó

M. Barceló
2 min
Miquel Morlà amb el meló de 22,5 kilos, la peça més grossa presentat a concurs.

VilafrancaLes darrers pluges amb calabruixada no han alterat el cicle dels melons que es preparaven per al concurs d'enguany que, en el marc de la 25a fira de Vilafranca, ha arribat a la seva 48a edició. No sols això, sinó que enguany s'ha marcat un nou rècord de pes: 22.520 grams, que ha superat el rècord establert en 21.640 grams. Miquel Morlà 'Cota' ha estat el cultivador d'aquest fruit que ha competit al costat d'altres 18 melons també de molt de pes, ja que sis han sobrepassat el 20 quilos.

Miquel Morlà 'Cota' també ha presentat el segon meló més gros amb un pes de 22.120 grams, per davant de Sebastià Jaume, guanyador de l'edició de l'any passat, amb 21.720 grams. Morlà també ha guanyat el quart lloc amb un fruit de 21.080 grams, i el cinquè lloc ha estat per a Sebastià Jaume, amb un meló de 20.750 grams. Així, tot i el mal any en general per a recol·lecta de melons, el concurs ha estat un pols entre dos concursants amb peces de gran volum i pes.

Molts visitants s'han acostat el punts de degustació gratuïta de meló.

El certamen del meló més dolç, que ha comptat amb 26 participants i 37 peces, ha estat guanyat per Xavi Sànchez Sansó amb 43 punts, el segon lloc per al seu padrí, Jaume Sansó (42 punts), seguit de Sebastià Jaume (41 punts), en tercer lloc. A l'itinerari firal s'han establert punt de tast gratuït de melons per a tots els visitants que han volgut provar la dolçor i textura d'un dels fruits típics de l'estiu i tardor.

La fira del Meló ha transcorregut amb una notable presència de públic i amb moltes activitats relacionades amb el fruit que dona identitat al poble des de fa més de mig segle. Des del concurs de menjar meló, la festa de les llanternes, el 'melofoc' amb els Boietons.... i nombroses activitats d'esplai i cultura, la Fira i Festa del Meló ha ofert un bon cartell, amb un programa variat que continuarà els propers dies.

stats