Part Forana 03/05/2022

Firmen un protocol per reobrir l'escorxador de Manacor com a infraestructura de referència dels ramaders

S'invertirà més d'un milió d'euros en l'adequació d'aquesta instal·lació

1 min
Mae de la Concha, Catalina Cladera i Miquel Oliver firmen el protocol de col·laboració.

PalmaEl Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor han signat aquest dimarts un protocol de col·laboració per reobrir l'escorxador de Manacor i convertir-lo en una infraestructura de referència dels ramaders. Aquesta instal·lació tindrà un cost d'1.500.000 euros, el 60% anirà a càrrec de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació –a través de Fogaiba– i el 40% restant l'aportarà la institució insular. L'Ajuntament de Manacor és el titular del terreny i les instal·lacions. Aportarà el projecte tècnic de les obres i, si se supera el pressupost, la resta del finançament. Per ara, ja s'hi ha invertit mig milió d'euros.

Es preveu que abans del mes de juliol d'enguany el projecte estigui acabat, tot i que la reforma i adequació de l'Escorxador no estarà llesta fins al 2023. "Pensam que aquest espai es convertirà en un escorxador de referència. És imprescindible tenir-ne un a Manacor, perquè el municipi està situat en un lloc molt estratègic i és un indret molt ben comunicat", ha dit la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha.

Cal recordar que el 2019 l'Ajuntament de Manacor va haver de tancar l'escorxador perquè "no complia la normativa", ha dit el batle, Miquel Oliver. Ara, però, amb la signatura del conveni "podrà tornar a prestar servei al sector primari de tota l'Illa".

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha explicat que aquest acord "dona cobertura a una necessitat dels ramaders de l'illa, que disposaran d'unes instal·lacions adequades i modernitzades que aniran més enllà de l'abast municipal".

stats