Residus
Part Forana 27/09/2022

Felanitx ha sancionat més de 30 persones per incomplir la recollida de residus aquest estiu

Els punts més conflictius són Cas Concos, Son Valls, Son Mesquida i Son Prohens, tot i que continua havent-hi turisme de residus principalment a l'entrada de Felanitx per Campos i Porreres

ARA Balears
2 min
Contenidors de Felanitx

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha iniciat diversos expedients sancionadors a diferents persones per infringir l'ordenança municipal per a la recollida de residus i la neteja d'espais públics. Després d'haver acabat la temporada turística, s'han notificat 15 sancions per abocar enderrocs i residus en llocs inadequats o deixar als contenidors rebuig sense separar per fraccions. La resta de multes s'han de tramitar per part de la Policia Local. Val a dir que la quantia per infraccions arriba als 4.000 euros.

D'aquesta manera, la tasca del servei de vigilància ambiental consisteix a trobar l'infractor i avisar-lo perquè retiri el que ha deixat en un lloc incorrecte. En cas de no col·laborar restituint la zona embrutada, sí que s'inicia l'expedient sancionador. Ara per ara, el servei de vigilància mediambiental ha fet diversos controls al terme municipal distribuïts en 39 punts on hi ha repartits els contenidors, tant de rebuig com de reciclatge. Els punts més conflictius són Cas Concos, Son Valls, Son Mesquida i Son Prohens, tot i que continua havent-hi turisme de residus principalment a l'entrada de Felanitx per Campos i Porreres.

La regidora de Medi Ambient, Catalina Soler, ha recordat: "En tot l'any 2020 es varen posar 13 sancions, el 2021 es comptabilitzaren 22 multes, mentre que enguany en tenim una vintena més les pendents per part de la policia". "Sí que volem posar multes, però donam més prioritat a la restitució que a la sanció, ja que entenem que l'educació va abans que la imposició de sancions", ha matisat Soler.

Cal recordar que una infracció lleu per infringir l'ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i neteja d'espais públics pot arribar als 750 euros. D'altra banda, el fet d'abocar o abandonar residus a la via pública o a indrets distints dels especificats per l'Ajuntament està prohibit, segons allò establert a l'ordenança. També se sanciona el fet de dipositar els residus sense separar-los per fraccions, o bé en contenidors o punts de recollida distints dels identificats per cada fracció de residus.

stats