Part Forana 07/02/2017

EU demana la retirada de la placa dedicada al creuer 'Baleares' a Inca

L'assemblea local recorda que el pacte progressista de l'Ajuntament incompleix la Llei de memòria històrica

Miquel Barceló
1 min
Juanjo Martínez i Isabel Vallès, amb la instància presentada davant l'Ajuntament, vora la placa dedicada al 'Baleares'.

IncaEU-Balears, a través del seu coordinador general, Juanjo Martínez, i la coordinadora local d'Inca, Isabel Vallès Garrido, han presentat aquest dimarts una petició a l'Ajuntament d'Inca en què l'insta a complir la Llei de memòria històrica, que ja fa deu anys que és vigent, i que retiri la placa dedicada al creuer 'Baleares' que hi ha a la cantonada del carrer La Balanguera amb la fàbrica Quely.

"És una clara exaltació del franquisme i recorda una de les massacres més grosses de la Guerra Civil", ha subratllat Isabel Vallès, qui ha recordat que "dins una societat democràtica no hi pot tenir cabuda cap vestigi del franquisme". Martínez ha aprofitat l'avinentesa per demanar una actuació immediata perquè per a l'Ajuntament no té cap cost ni un retirar la placa d'homenatge, que frega amb la placa del carrer La Balanguera.

El coordinador general de les Balears també ha recordat que, "a més de la placa d'Inca i del monument de la Feixina, un municipi també governat pel PSOE, com és Son Servera, encara manté un monòlit al vaixell" de l'armada franquista que provocà milers de morts durant la confrontació civil de 1936. EU ha lamentat que "no és la primera vegada que es demana la retirada de la placa" als 'Héroes del Baleares'.

stats