Part Forana 11/07/2019

Catalina Riera: "Representar Santa Praxedis t'aporta unes sensacions especials"

El poble de Petra es prepara per obrir el cicle de neofestes a Mallorca amb les Clovelles

M. Barceló
2 min
Catalina Riera: "Representar Santa Praxedis t'aporta unes sensacions especials"

PetraLes Clovelles de Petra obren el periple de les neofestes a Mallorca aquest dissabte. Ho fan de la mà de l'associació juvenil El dimoni s'hi va retre, que enguany organitza la dotzena concentració festiva que barreja religiositat, respecte i devoció a la patrona Santa Praxedis amb la bulla del llançament de les Clovelles de l'horabaixa davant l'Ajuntament. Catalina Riera Riera serà qui encarni enguany la patrona de Petra. Té 43 anys, treballa de monitora de ball en línia i està adscrita a la Federació Balear de Ball Esportiu.

Què us ha motivat a representar Santa Praxedis?

La meva filla em demanà que fos candidata ara fa tres anys i li vaig dir que no. I ara, passat un temps, gent del grup organitzador m'ho va demanar i em vaig comprometre a ser-ho si no trobaven ningú.

És una figura per a la qual no hi ha gaire demanda.

Així com hi ha molts joves i jovenetes de 17 anys que es presenten per ser balladors i al final s'ha de fer un sorteig, per ser Santa Praxedis passa a l'inrevés, encara que al final sempre surt alguna dona.

Com van els assajos de les danses?

En el primer se'm va posar la pell de gallina i la veritat és que n'he fet tres de poc més de 10 minuts. El fet de dominar el ball m'ha facilitat les coses.

I emocionalment, com veis el vostre paper?

De manera molt positiva. Tenc la sort de poder estimar molta gent i també de sentir-me molt estimada. Així que estic molt tranquil·la en aquest aspecte.

El passeig amb carruatge sortint de l'església pels carrers de la vila sempre es presenta emocionant per les danses i la comitiva popular que les segueixen. Us ho imaginau?

Estic segura que representar Santa Praxedis ofereix unes sensacions especials. Esper estar tranquil·la perquè serà una situació especial, sentir-te observada i protagonista de la festa.

Us fa por el dimoni?

De petita me'n feia. I de gran..., tot i no ser gaire coratjosa, la vida m'ha obligat a enfrontar-me a circumstàncies molt adverses. Algunes pors les tenc superades.

Un dels actes de més bulla és llevar la clau de la cambra de les clovelles al dimoni. Com preveis que serà la típica brega al pati de les Escoles Velles?

No crec que hagi d'assajar molt. Si no li agaf jo, ho farà un ballador o una balladora, llavors la clau serà nostra i podrem obrir la sala on es guarden les clovelles.

I des de la balconada de l'Ajuntament, pensau llançar algun crit especial convidant la gent a la festa?

Com que em coneixen per na Sangre.... Sangre!!!

stats