Part Forana 09/11/2021

Inca presenta un Dijous Bo que s'acosta a la normalitat

Hi haurà nou quilòmetres de fira i s'hi integraran noves zones per tal de descongestionar

2 min
Acte de presentació Dijous Bo 2021

"Aquest serà un Dijous Bo de transició". Així ha presentat la fira el batle d'Inca, Virgilio Moreno, durant un acte en què s'ha explicat que serà una un Dijous Bo "gairebé normal". En total, hi haurà nou quilòmetres d'expositors, repartits en un nou recorregut per tal de descongestionar. Les activitats de la setmana gran i la revetlla també s'han dissenyat perquè sigui així.

Durant l'acte, en el qual s'ha transmès il·lusió per recuperar la fira de les fires, el batle i el regidor de Fires i Dijous Bo, Toni Peña, han explicat que totes les activitats s'adapten a la situació actual. Entre les novetats, hi ha la celebració de la revetlla, que es trasllada principalment a dos recintes tancats, el de la plaça dels Bous i el del quarter General Luque, on hi tindran espai alguns establiments d'oci nocturn del carrer del Born, l'antic punt neuràlgic del dimecres vespre. "Agraesc als propietaris dels bars que s'hi hagin adaptat", ha dit el batle.

La nova normalitat no ha disminuït el nombre d'expositors al primer Dijous Bo després de la pandèmia: "Tots els firaires que hi han volgut ser, hi seran", ha assegurat Peña. De fet, el recorregut del dia gran també s'estén. Per exemple, l'avinguda dels Reis Catòlics, normalment porta d'entrada a la fira, s'integrarà amb més expositors i zona infantil. Igualment, es donarà protagonisme al polígon, que acollirà la mostra de vehicles i maquinària. Tots els expositors estaran separats per tal de complir les mesures de seguretat. A més, s'indicaran carrils d'anada i tornada.

El batle d'Inca ha convidat la resta de ciutadans a visitar el Dijous Bo: "Més que mai som un mostrador dels elements identitaris de la societat i volem que tothom vegi la seva grandesa", ha exclamat. El sus al programa es donarà el divendres dia 12, amb el pregó a càrrec de l'empresari Tomeu Martorell. Durant la setmana gran també es recuperaran esdeveniments importants, com l'espectacle pirotècnic de la colla de dimonis Foc d'Inca, el Vermut Fest o la gala dels premis Dijous Bo, que reconeixen els veïns il·lustres de l'any.

stats