Part Forana
Part Forana 26/07/2022

Denuncien l'esbucament "integral de gran part" de l'hotel Formentor

Junts Avançam alerta que ni la llicència de reforma interior ni l'ampliació inclouen la demolició

ARA Balears
1 min
Obres a l'hotel Formentor.

PalmaEl partit Junts Avançam, a l'oposició a l'Ajuntament de Pollença, ha denunciat aquest dilluns la situació de les obres de l'hotel Formentor. Segons alerta la formació, s'ha esbucat tot l'interior de l'establiment, "a pesar que el projecte només parlava de rehabilitació, reforma, consolidació i reestructuració". En aquest sentit, Junts Avançam recalca que ni la llicència de reforma interior ni l'ampliació inclouen la demolició.

El partit manifesta que s'havia de fer una ampliació d'un 15% de l'edifici principal, però asseguren que s'ha esbucat gran part de l'hotel, concretament l'ala est i l'ala oest. "Es va intentar justificar la demolició pel fet que en el projecte no s'incloïa la problemàtica de l'aluminosi. En cas que s'hagués detectat en iniciar-se les obres, s'hauria d'haver modificat el projecte i demanar autorització municipal", subratlla Junts Avançam en un comunicat.

Cal recordar que l'Ajuntament de Pollença va autoritzar el mes de maig el projecte d'ampliació. Després de rebre els informes favorables del Govern i del Consell de Mallorca, el fons d'inversió andorrà Emin Capital va obtenir tots els permisos per executar l'obra, que pretén recuperar el prestigi que l'hotel Formentor. Per a l'ampliació, el propietari es va acollir al decret de mesures urgents covid-19 per a l'impuls de l'activitat econòmica, el qual permet ampliar els establiments hotelers fins a un 15%. Les obres tenen un pressupost de 25 milions d'euros i un termini d'execució de tres anys.

stats