Part Forana 11/05/2018

El mercat d’emprenedors escolars ICAPE acull més de 400 alumnes a Manacor

Estudiants de Primària i Secundària elaboren i venen productes per destinar-ne els beneficis a una cooperativa i una ONG

Ara Balears
2 min
El mercat d’emprenedors escolars ICAPE acull més de 400 alumnes a Manacor

PalmaManacor ha acollit aquest divendres el mercat d'emprenedors escolars ICAPE. Enguany ha doblat la participació respecte de l'any passat, ja que més de 400 alumnes de Primària i Secundària han presentat els seus projectes empresarials a la plaça Ramon Llull.

ICAPE és un projecte educatiu que té com a objectiu apropar els estudiants als conceptes d'emprenedoria i la responsabilitat social. El mercat ha inclòs 16 paradetes d'alumnes de Primària i de Secundària de nou centres escolars de Manacor, Portocristo, Petra, Capdepera, Sant Llorenç, Felanitx i Campos, que durant aquest curs han dut a terme ICAPE. A l'acte hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la directora gerent de l'IDI, Núria Hinojosa.

"Estam molt agraïts que el mercat es faci a Manacor; hem comprovat que hi ha molt bones idees darrere la feina que han fet els alumnes de tots els centres participants", ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. El mercat ICAPE és l'activitat final que conclou el programa, que ja acumula sis edicions. "L'objectiu d'ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d'una cooperativa, en el cas dels alumnes d'Educació Primària, o d'una ONG, en el cas dels alumnes de Secundària, i crec que avui demostram que hem assolit de sobra aquest objectiu", ha declarat la directora de l'IDI, Núria Hinojosa.

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal o a un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament. Aquest mercat és l'activitat final del programa d'impuls a l'emprenedoria ICAPE, gestionat per l'IDI (Institut d'Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d'Educació i Universitat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Manacor.

Els centres que han participat en el mercat són la Puresa Manacor, Sant Francesc d'Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Capdepera i IES Damià Huguet (Campos).

En total, més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE, que també té com a objectiu que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l'aula.

stats