Part Forana 19/10/2021

El delegat de CCOO als treballadors de la recollida dels fems: "No us mateu, que es mengin la merda"

El representant sindical instiga en un àudio filtrat a "no fer feina" tot i que la vaga s'ha ajornat

ARA Balears
2 min
Fems acumulat a un punt de Manacor durant la vaga de treballadors

"No treballeu, és a dir, que es mengin la merda", així s'expressa en un àudio privat filtrat als mitjans locals el secretari general de l'Hàbitat de CCOO, Miguel Pardo. El sindicalista insta els treballadors de la recollida de residus a fer "la mínima feina", tot i que la vaga s'ha ajornat. "Hem d'anar a fer feina, però no us mateu", hi insisteix Pardo a l'àudio, i explica que la vaga no s'ha desconvocat per si reben sancions i han de reiniciar-la. "Que la merda continuï al carrer. Hem de fer voltes amb els camions. Passau, feis una volta i una altra i anau agafant bosseta a bosseta... a gastar gasoil i ja està", finalitza el missatge.

L'ARA Balears s'ha posat en contacte amb Miguel Pardo, que assegura que les paraules s'han tret de context, encara que entén que es malinterpretin. "Al que jo faig referència és a la velocitat a què han d'anar els treballadors amb els vehicles. Volem que vagin a la velocitat que marca la llei i no més aviat", ha assegurat. Pardo explica que els treballadors, normalment, van a gran velocitat perquè la jornada sigui més eficient i acabar abans. D'aquesta manera, Pardo els volia recordar que han d'ajustar el ritme a les sis hores de jornada i ha afirmat que "no s'amaga de res".

Miguel Pardo és el representant sindical de CCOO dels treballadors de la recollida de residus urbans i la persona que fins ara ha liderat les negociacions amb les patronals i la Federació d'Entitats Locals (FELIB). Cal recordar que la vaga, que ha afectat la majoria de municipis de Mallorca i de Menorca, va quedar ajornada aquest dilluns gràcies a l'aprovació d'un preacord. Així ho decidiren els mateixos treballadors en assemblea amb 234 vots a favor i 94 en contra.

ARA Balears
stats