Part Forana 22/11/2019

Els batles del Migjorn, indignats amb el Consell per la retirada del projecte de parc de bombers de Santanyí

Els ajuntaments de Santanyí, Campos i ses Salines reclamen que es mantingui en el pressupost i que se n'iniciïn les obres el 2020

Miquel Barceló
1 min
Els representants municipals en els terrenys cedits per l'Ajuntament de Santanyí al Consell.

SantanyíLa retirada del projecte de parc comarcal de bombers a Santanyí reflectida en el pressupost del Consell de Mallorca, després de tres anys d'estar-hi inclòs, ha generat un sentiment d'indignació i decepció en els municipis de la seva àrea d'influència, la comarca del Migjorn, especialment els més propers: Campos i ses Salines.

El batle de ses Salines, Juan Rodríguez, i les batlesses de Santanyí, Maria Pons, i de Campos, Xisca Porquer, han visitat aquest divendres els terrenys que l'Ajuntament de Santanyí fa tres anys va posar a disposició del Consell i han reclamat a la presidenta de Consell de Mallorca, Catalina Cladera, "que es reconsideri la inclusió del parc de bombers en el pressupost".

El portaveu del PP en el Consell, Llorenç Galmés, ha destacat que sense partida pressupostària no es pot fer la licitació d'un projecte amb tres anys de demora. "En cas d'emergència, el temps d'espera mitjà és de 20 minuts a Santanyí. No dubtam de la professionalitat del cos de bombers, evidentment, però exigim que es rectifiqui la decisió de mantenir la construcció del parc en el pressupost", hi ha insistit Galmés.

Maria Pons ha dit que, a hores d'ara, "el parc ja hauria de ser una realitat". Per part seva, Juan Rodríguez ha remarcat que els tres partits del Consistori saliner donen suport a aquesta demanda. La batlessa de Campos, Xisca Porquer, ha dit que "o bé se'ls ha passat per alt -la inclusió del projecte en el pressupost de 2020- o s'estimen més gastar-se els doblers en assessors".

Un projecte amb llicència d'obra des del 2018

El projecte del parc de bombers de Santanyí fou presentant pel Consell de Mallorca com a prioritari el 17 de febrer de 2016, amb un pressupost de 4,3 milions d'euros a cobrir amb un pla plurianual. L'Ajuntament havia cedit el 2015 un solar municipal al carrer Bernat Vidal i Tomàs, de 7.000 m2, situat a la ronda, vora la residència i l'institut. El juny de 2018, l'Ajuntament atorgà la llicència d'obra. Des de llavors, el Consell no ha fet cap tràmit, la qual cosa ha provocat la decepció en els municipis que s'haurien de beneficiar d'aquest servei d'emergència, que ha d'estar dotat amb una plantilla de 25 professionals.

stats