Part Forana
Part Forana 18/04/2023

La defensa del comerç i el producte local, un eix clau per a Santa Maria

L'Ajuntament ha treballat i treballa per garantir la salut i continuïtat d'aquest model econòmic i social

ARA Balears
2 min
Mercat de Santa Maria./ J.SOCIES

PalmaL'Ajuntament de Santa Maria ha mostrat durant aquesta legislatura que la defensa i promoció dels comerços i els productes locals són un dels eixos més importants tant de les seves polítiques municipals com del que consideren que és el futur del poble. Durant els darrers anys han dut a terme un seguit de mesures per garantir la salut i continuïtat d'aquest model econòmic i social i, així, allunyar-se de la globalització i potenciar el sector primari i el treball que fan els santamariers en tots els sectors del teixit empresarial i productiu.

A causa de la pandèmia, molts negocis i treballadors del sector primari del municipi varen veure com la sostenibilitat econòmica de les empreses i la seva feina corrien cert risc. Per això, i per tal d'evitar que la crisi econòmica que va provocar la pandèmia fes desaparèixef el teixit empresarial del municipi, l'Ajuntament de Santa Maria va atorgar a treballadors i empresaris diverses ajudes econòmiques per tal de pal·liar els efectes de la crisi econòmica i les restriccions sanitàries. Aquestes mesures varen evitar que moltes empreses del municipi desapareguessin i els assegurà que podrien continuar amb la seva tasca, tot i la crisi econòmica que es vivia en aquells moments.

A més de lluitar per preservar el teixit empresarial santamarier, el consistori també treballa per la promoció tant dels productes com del comerç local del municipi. Un clar exemple d'això és la Festa del Vi Novell, que cada any guanya més força i més adeptes i que s'ha convertit en un aparador per a les empreses i productors del municipi. Gràcies a aquesta activitat, són molts els negocis que es donen a conèixer, incrementen les seves vendes i, així, garanteixen la salut econòmica d'un format de negoci allunyat de la globalització i en el qual s'aposta pel producte i la producció local.

Un altre dels exemples de la tasca de promoció i lluita per garantir la salut del comerç i el producte local és el mercadet dels diumenges. Des del consistori han aconseguit que es converteixi en un lloc on es pot trobar producte local de qualitat, i la seva recuperació després de la pandèmia va suposar una empenta per al teixit empresarial santamarier.

D'altra banda, a més, del vi, l'Ajuntament de Santa Maria fa feina per atorgar a la llet d'ametla, un producte tradicional del poble que va arribar a Mallorca de la mà dels frares Mínims de Santa Maria, un lloc privilegiat entre els productes locals del municipi. Des del consistori remarquen que encara que el vi sigui el producte local per excel·lència al municipi, no volen focalitzar-se únicament a defensar aquest producte i aposten per tot el comerç local.

D'aquesta manera, durant la legislatura el consistori ha aconseguit, a través de diverses mesures, garantir la salut i la continuïtat d'un model econòmic municipal basat en la tradició, el producte i el comerç locals.

stats