Mobilitat
Part Forana 05/01/2023

El carrer de la Creu de Llubí serà de sentit únic a partir de dilluns

El trànsit es dirigirà cap al cementeri Vell per enllaçar amb la carretera de sa Pobla i Muro

2 min
El carrer de la Creu serà d'un sol sentit entre l'encreuament del carrer de la Roca Llisa i el cementeri Vell.

PalmaL'Ajuntament de Llubí ha fet canvis en la mobilitat a l'interior del nucli urbà, i a partir d'aquest dilluns dia 9 de gener el trànsit just circularà en un sentit al carrer de la Creu. A partir d'ara, des de l'encreuament amb el carrer de la Roca Llisa, els vehicles es dirigiran cap a la sortida del poble en direcció al cementeri Vell i la carretera cap a Muro i sa Pobla.

"Ara el carrer de la Creu és de doble sentit i a determinades parts s'hi permet l'estacionament de vehicles. Això comporta que en determinades hores hi hagi retencions. Hi havia dues opcions sobre la taula: suprimir els llocs d'aparcament o bé limitar la circulació a just un sentit, que és l'opció per la qual finalment ens decantàrem. Al seu moment, hi va haver un grup de veïns que recolliren signatures per evitar el canvi, però ara els veïns hi estan d'acord", explica la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló.

Desdoblament del camí del Camp del Pi

Per fer minvar el nombre de vehicles dins el nucli urbà, fa anys que l'Ajuntament preveu desdoblar el camí del Camp del Pi. Tot i que el projecte ja s'ha lliurat a l'Ajuntament, segons la batlessa "no serà fins d'aquí a dos o tres anys que serà una realitat". "Hem de pensar que l'objectiu és que els cotxes que arriben a Llubí per la carretera de sa Pobla, no hagin de travessar Llubí per enllaçar amb la carretera de Sineu. El camí és de titularitat de municipal i per això serà el consistorí que durà a terme les obres. Al seu moment, la proposta que ens oferí el Consell de Mallorca, segons el nostre parer, consumia massa territori. La nostra proposta persegueix el mateix objectiu de descongestionar el nucli de trànsit, i alhora el consum de territori és molt inferior", comenta Perelló.

stats