Part Forana 25/06/2021

Costes nega el permís a Projecte Home per gestionar les boies de Formentor després de 10 anys

La concessió va expirar el mes de desembre del 2019

Catalina Riera
2 min
El far de Formentor.

PollençaLa Demarcació de Costes de Balears ha negat el permís a Projecte Home per gestionar les boies de Formentor després de més de 10 anys, segons apunta l'entitat en una nota. "A causa de circumstàncies alienes a la nostra voluntat, aquesta temporada no podrem gestionar els ancoratges controlats de la Badia de Formentor", exposa l'entitat.

"Pensam que és un error no poder gestionar el camp de boies de Formentor. Durant tot aquest temps, hem fet molta de feina per salvaguardar la posidònia i passam pena que tot el treball fet se'n pugui anar en orris amb un estiu", apunta el director financer de Projecte Home Balears, David Martínez.

Fa més de 10 anys que Projecte Home Balears s'encarrega d'aquest tram de la costa mallorquina, gestionant el camp de boies ancorades a estructures preexistents de més de 20 anys d'antiguitat. D'aquesta manera contribueix en la conservació de la posidònia i la fauna marina existents a la zona, explica l'entitat.

La concessió va expirar el mes de desembre del 2019, moment quan l'entitat sol·licità a Costes la renovació per a les temporades 2020-2023, però li ha estat denegada. "Quan va expirar la concessió vàrem sol·licitar l'autorització a Costes per a quatre anys més. L'any passat encara no havíem obtingut una resposta formal i, mitjançant una autorització provisional, vàrem poder prestar el servei", diu Martínez.

El director financer explica que Costes va explicar en un informe que les boies ancorades a estructures preexistents de més de 20 anys d'antiguitat s'havien de substituir per boies ecològiques. Martínez considera que aquest projecte "és inviable" perquè té un cost molt elevat. Per aquest motiu Projecte Home va presentar una sèrie d'al·legacions respecte d'això.

En aquest moment, Projecte Home estudia estendre aquesta activitat a altres camps de boies que puguin necessitar una gestió, ja que ajuda en la reinserció social i laboral de persones amb problemes d'addiccions. Mentrestant, treballa en la neteja del litoral i de torrents, entre altres.

stats