Part Forana 23/02/2022

Deià i Bunyola varen registrar terratrèmols de magnitud 2,2 i 2,5 aquest dimarts

El segon sisme es va sentir amb especial intensitat a Santa Maria del Camí, amb una vibració moderada

ARA Balears
1 min
Imatge de les zones on s'ha sentit el terratrèmol.

PalmaL'Institut Geogràfic Nacional (ING) ha constatat dos terratrèmols de magnitud 2,2 i 2,5, a Deià i Bunyola, a Mallorca, respectivament, en la jornada d'aquest dimarts. Tot i que inicialment no havia registrat activitat sísmica, aquest dimecres ja l'ha confirmat, segons ha informat Europa Press.

El primer d'aquests sismes va ser el de Deià, a les 19.46 h, i posteriorment, a les 21.36 h, en consta un altre a Bunyola. Segons l'IGN, el segon terratrèmol es va sentir amb especial intensitat a Santa Maria del Camí, amb una vibració moderada. En menor mesura es va notar a Pòrtol, sa Cabaneta, es Caulls, es Figueral - Can Farineta, es Pla de na Tesa, Son Ferriol i Palma, i en un esglaó inferior d'intensitat a Son Ramonell, Son Ametler, Son Macià - Nova Cabana i s'Arenal.

Segons va informar aquest dimarts el servei d'emergències, l'112, va rebre diverses alertes de veïns de la zona, que assenyalaven que havien notat un tremolor durant uns minuts. A més, la Policia Local de Marratxí va indicar que tenien les línies col·lapsades. "Uns tres segons, va durar, però es va notar molt", relatava un internauta veí de sa Cabaneta. També a Santa Maria es va produir "bastanta alarma", segons els Bombers, encara que no va haver-hi incidents.

Cal recordar que la setmana passada l'IGN ja va constatar que hi havia hagut un terratrèmol de magnitud 2,4 a la mar Mediterrània, entre Catalunya i les Balears, a les 14.30 h a una profunditat de vuit quilòmetres.

stats