Societat 22/02/2022

Alerta per forts tremolors al Raiguer de Mallorca

El succés no ha causat ni ferits ni danys materials

ARA Balears
1 min
Un carrer de Santa Maria.

PalmaEls veïns de Santa Maria, Marratxí i altres punts del Raiguer de Mallorca han notat aquest dimarts horabaixa un fort tremolor després d'una explosió. Segons informa el servei d'emergències, l'112, ha rebut diverses alertes de veïns de la zona, que assenyalaven que havien notat un tremolor durant uns minuts. El succés s'hauria produït al voltant de les 20 h, tot i que després, cap a les 21.40 hores, s'ha tornat a repetir. Segons ha informat la Policia Local de Marratxí, no hi ha cap ferit ni danys materials.

A més, fonts de Bombers de Mallorca han confirmat a Europa Press que han rebut alertes per un tremolor a Santa Maria, on s'ha produït "bastant alarma" entre els veïns, encara que segons han explicat no s'ha detectat cap incident.

En aquest sentit, l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) no registra, de moment, cap activitat sísmica a la seva web de terratrèmols. Encara es desconeixen les causes dels fets, però no es descarta la possibilitat que pugui tractar-se d'un petit terratrèmol.

El batle de Santa Maria, Nicolau Canyelles, ha assenyalat a IB3 Notícies que els veïns han alertat del tremolor. Canyelles ha assegurat que els ciutadans del municipi estan desconcertats per quina ha pogut ser la causa del succés. "Sembla que el renou venia per la part de Bunyola", ha manifestat el batle.

En cas de tractar-se d'un petit terratrèmol, no seria la primera vegada que succeiria un fet com aquest a l'illa. El juliol de 2020, el Pla de Mallorca va registrar també un petit terratrèmol. Un sisme de nivell 2,2 va sacsejar alguns dels municipis del Pla de l'illa. En aquella ocasió tampoc no hi va haver cap dany ni físic ni material ni cap ferit.

stats