Part Forana 11/04/2022

El Consell de Mallorca injectarà 60 milions als ajuntaments per pal·liar els efectes de la guerra

En concret, 33 són ajudes directes als consistoris i 27 formen part del Pla d'Inversions per a obres i millora energètica

ARA Balears
2 min
L'Assamblea de batles

PalmaEl Consell de Mallorca invertirà 60 milions d'euros en els municipis de Mallorca. Amb aquest pla de xoc –presentat aquest dilluns a l'Assemblea de Batles–, la institució insular pretén pal·liar els efectes socials i econòmics provocats per la guerra d'Ucraïna, informa el Consell de Mallorca en una nota.

Cal recordar que la setmana passada la institució insular va presentar el Pla Mallorca, que inclou 23 mesures que mobilitzen més de 44 milions d'euros. D'aquesta partida, més de 33 milions es destinen de manera directa als ajuntaments, i juntament amb els 27 del Pla d'inversions per a obres municipals i de millora energètica, sumen 60 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta iniciativa és protegir famílies, empreses i sectors productius.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha especificat algunes de les quanties del pla de xoc: cinc milions són per compensar l'encariment de preus de material, 18 milions per millorar la circularitat turística, i 5,2 milions per a instal·lacions esportives municipals. "També feim una aportació extraordinària de 5,4 milions als serveis socials municipals perquè puguin afrontar l'argument de demanda social i atendre persones desplaçades", ha dit. Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, ha presentat també una inversió de cinc milions d'euros i una clàusula per pal·liar la pujada dels preus dels materials i assegurar centenars de llocs de feina.

El PP critica la falta de diàleg de Cladera amb els batles

El Partit Popular (PP) critica que Cladera hagi anunciat el pla d'inversió sense "pactar-lo prèviament amb els ajuntaments, ja que són ells els que l'han d'executar", apunta la formació en una nota. "Una vegada més veim la presidenta convocant una Assemblea de Batles per poder-se fer la foto i dir que estan negociant unes mesures, però realment imposa la decisió de manera unilateral", explica el portaveu popular del Consell, Llorenç Galmés.

El president dels batles del PP i també batle d'Alaró, Llorenç Perelló, també ha criticat l'Assemblea. Considera que "arriba tard i deixa sense torn de paraula els batles perquè puguin exposar les seves reivindicacions i els seus problemes". "Cladera no aprèn, no negocia, imposa. Una vegada aprovades i publicades les mesures, les presenta als ajuntaments", conclou Perelló.

stats