Institució insular
Part Forana 03/10/2022

El Consell de Mallorca destinarà 20 milions d'euros en ajudes per als municipis de l'illa

Els ajuts formen part d'un pla bianual i serviran, en gran part, per sufragar actuacions d'inversió

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Deià no descarta haver de tallar el subministrament d'aigua.

PalmaEl Consell de Mallorca mobilitzarà més de 20 milions d'euros per sufragar actuacions d'inversió de competència municipal. Segons ha informat la institució insular, les ajudes als municipis formen part d'un pla bianual i també preveuen la possibilitat que els consistoris puguin adquirir vehicles i immobles. A més, la convocatòria inclou una partida específica de 130.000 euros per a la redacció de plans d'emergència i protecció civil.

L'entitat ha destacat que es tracta de la convocatòria d'ajudes més elevada de la història impulsada pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. En total, 20.130.000 euros. Durant la presentació del pla, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha dit que són projectes molt diversos, "però de gran importància i amb un objectiu bàsic: millorar els municipis i la qualitat de vida de la ciutadania". Segons Cladera, "tornam a demostrar el compromís amb el municipalisme i que tornam a estar al costat dels ajuntaments per millorar els serveis públics que ofereixen arreu del territori".

Per part seva, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assenyalat que aquest pla d'ajudes "aprofita per fer millores per a l'estalvi energètic i en la xarxa d'aigua, espais més accessibles, voravies en bon estat, adquisició de vehicles per oferir serveis públics i noves instal·lacions municipals". A més, ha explicat que enguany es manté la subvenció per a la construcció o la reforma d'escoletes de 0 a 3 anys, de residències de tercera edat i de centres de dia.

Alzamora ha apuntat que les ajudes suposen una font d'ingressos important per als ajuntaments, especialment els més petits, que podran executar determinades obres. "El repartiment es fa amb criteris de població, amb la qual cosa els municipis que tenen menys habitants reben més quantia econòmica, mentre que els de més habitants en reben menys".

Amb tot, el conseller ha afirmat que la convocatòria incorpora una clàusula addicional en el cas de les obres que afectin totalment o parcialment marges o parets de pedra en sec. "Els consistoris hauran d'acreditar que les obres s'han fet sota la supervisió d'un mestre artesà en paret seca", ha dit Alzamora.

stats