Part Forana 01/07/2024

Educació confirma a Petra que el nou IES del Pla es farà a Vilafranca

D'aquesta manera, i amb el consegüent traspassament d'alumnat, minvaria la saturació que pateixen actualment l'IES Sineu i l'IES Porreres

ARA Balears
2 min
El Govern inclourà el nou IES de Vilafranca en el Pla d’Infraestructures Educatives 2024-2030

PalmaLa reunió mantinguda la setmana passada entre el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera; el batle de Petra, Salvador Femenias, i el regidor Miquel Jaume va servir per confirmar que el nou IES del Pla de Mallorca es farà a Vilafranca.

La trobada havia estat sol·licitada per l'Ajuntament de Petra per demanar explicacions sobre la notícia publicada per Tot Pla sobre la decisió d'Educació de fer el nou centre de Secundària de la comarca a Vilafranca. Així i tot, en la reunió es parlà sobretot de la tramitació de la nova escoleta de Petra.

Pel que fa a l'institut, el batle de Petra es mostra conforme amb la decisió: "Ens han dit que està decidit fer-lo a Vilafranca i que ben aviat ens reuniran amb els representants del municipi de Sant Joan i les comunitats educatives per informar-nos dels motius pels quals han decidit fer-lo allà".

Així, el Govern inclourà el nou IES de Vilafranca en el Pla d'infraestructures educatives 2024-2030, que està en elaboració i que es farà públic enguany. D'aquesta manera, i pel que fa a la comarca del Pla, a banda d'aquest nou centre a Vilafranca, dins els plans del Govern hi entren, de moment, el nou institut d'Algaida i les ampliacions de l'IES Sineu i de l'IES Porreres.

D'aquesta manera, i amb el consegüent traspassament d'alumnat, minvaria la saturació que pateixen actualment els dos instituts esmentats del Pla. A més, els al·lots d'Algaida podran cursar Secundària al seu municipi i no s'hauran de desplaçar a Llucmajor com fan actualment.

L'anunci del conseller Vera sobre la seva intenció de fer un nou institut a Algaida i un a Vilafranca fou realitzat en una visita al Pla el mes de març. Només dues setmanes després, el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, anuncià que ja disposava dels solars per fer-hi el nou centre educatiu.

stats