El confinament ha afavorit el període de cria de la gavina roja a la Colònia de Sant Jordi

La manca de persones durant l'estat d'alarma ha beneficiat els nius ubicats a l'illot de na Guardis

El confinament i la manca de persones ha afavorit el període de cria de les gavines roges ( Ichthyaetus audouinii) que han fet niu a l'illot de na Guardis, a la Colònia de Sant Jordi, segons les conclusions del treball de vigilància fet pel GOB. En una nota de premsa, els ecologistes han explicat que a les Balears hi ha 800 parelles d'aquesta espècie amenaçada i que la majoria es concentra a les Pitiüses.

L'espècie, que es troba catalogada i disposa d'un pla de conservació a les Illes, s'ha vist beneficiada per l'absència de persones durant el confinament. Les gavines han tingut més tranquil·litat per poder establir una colònia d'unes 180 parelles.

Quan els voluntaris del GOB varen detectar que aquesta espècie amenaçada s'establia a l'illot per nidificar-hi, varen posar en marxa un dispositiu de vigilància en el qual varen participar membres del Parc Nacional de Cabrera, l'Ibanat i el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

També hi han pres part fins a 48 voluntaris que han fet torns de dematí i horabaixa durant 27 dies, que n'han informat les persones que s'hi acostaven per evitar molèsties entre els exemplars que tenien niu a la zona. En total, els voluntaris han fet 370 hores de feina. El Parc Nacional de Cabrera ha posat a disposició de l'equip de vigilància dues piragües amb les quals els voluntaris s'han pogut moure fins a l'illot quan ha estat necessari intervenir. 

Durant la campanya s'ha intervingut en 91 ocasions i se n'ha informat 195 persones. En general, la resposta ha estat molt receptiva i la majoria de navegants han abandonat l'illot immediatament o han desistit de desembarcar-hi, segons ha informat el GOB.