Part Forana 10/03/2022

Comencen les obres de reforma dels túnels de Peguera

El Consell destina més de sis milions d'euros a aquesta remodelació

ARA Balears
2 min
El túnel Son Vic de Peguera

PegueraLes obres de reforma dels túnels de Peguera han començat aquest dilluns i es preveu que acabin en 12 mesos. El pressupost que hi destina el Consell de Mallorca és de 6.123.853,58 euros, un 60% del qual correspon al cost de l'obra civil i el 40% restant, a les noves instal·lacions per a la modernització i la renovació tecnològica, segons informa la institució insular en una nota.

Per dur a terme la renovació s'ha tancat el túnel de son Vic durant un mes en els dos sentits, tot i que durant els tres mesos centrals de l'estiu es tornarà a obrir. "Som conscients que les obres sempre provoquen molèsties, però són necessàries. Quan acabem la intervenció hi guanyarem tots en seguretat", assegura la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Aquests túnels fa 30 anys que existeixen i s'han deteriorat a causa del CO₂ dels vehicles, l'ambient marí i les filtracions d'aigua de la muntanya. Això ha fet que hi apareguessin fissuracions. El formigó està inestable i hi ha perill de despreniment en alguns trams. En concret, se sanejaran les zones inestables, se substituiran les xapes metàl·liques ancorades sobre la volta i s'estabilitzarà la zona per evitar despreniments en el futur.

"Aprofitam la inversió per anar més enllà, ja que hem incorporat al projecte altres elements per a la renovació total dels túnels, modernitzant-los i renovant-los tecnològicament", apunta el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. També es substituirà el sistema de ventilació obsolet i tota la il·luminació dels túnels per "disposar de noves instal·lacions led de baix consum", ha afegit.

Recorreguts alternatius durant el primer mes d'obres

Els vehicles en direcció a Andratx hauran de desviar-se per la sortida 23 de l'Ma-1 per seguir pels carrers Toni Munar Cerdà i Talaia fins a la rotonda de Cala Fornells i finalment agafar l'antiga carretera Ma-1A en direcció Camp de Mar i Andratx. Pel que fa als vehicles en direcció a Palma, s'hauran de desviar pels carrers de Noguer, Mimosa, Eucaliptus, Llum i, finalment, Toni Munar Cerdà fins a la rotonda de la ronda de circumval·lació on hi haurà la possibilitat d'accedir a l'Ma-1 per la sortida 23 o la sortida 22, en direcció a Palma.

stats