Part Forana 31/05/2022

Comença una nova edició d'Inclàssic en el Claustre de Sant Domingo

El festival de música clàssica arrancarà el 3 de juny i acabarà dia 24

ARA Balears
1 min
Presentació d'Inclàssic 2022

PalmaL'Ajuntament d'Inca ha presentat aquest dimarts una nova edició del cicle de música clàssica Inclàssic, que es desenvoluparà durant el mes de juny en el Claustre de Sant Domingo, informa el Consistori en una nota. "Un any més, tornam a apostar per propostes d'alta qualitat que incorporen també una àmplia oferta de músics locals. D'aquesta manera, mantenim el nostre compromís educatiu i cultural d'impulsar joves artistes illencs i ajudar a la seva promoció i difusió", assenyala la regidora de Cultura, Alice Weber.

Així doncs, Inclàssic 2022 començarà dia 3 de juny amb un concert a càrrec de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears, que interpretarà obres de Rossini, Beethoven, Mozart i Fauré sota la direcció de Xisco Amengual. Dia 10, el Claustre de Sant Domingo acollirà l'actuació Perspectives, a càrrec de l'Orquestra Lauseta i el Cor de Dones de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El festival continua dia 17 de juny amb un concert de Marly Santamaría (clarinet) i Antoni Bujosa (piano).

D'altra banda, un any més, el festival acollirà les finals del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de Grups de Cambra, del programa cultural Art Jove 2021. En el marc d'aquesta activitat, també hi haurà un concert de Sira Pellicer.

Així mateix, el 24 de juny està programada una actuació del Quartet de Cambra a càrrec de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb obres de W. A. Mozart i J. Brams. El darrer concert d'Inclàssic 2022 serà Mallorca – París a la Belle Époque. Sonates per a violoncel i piano de Torrandell, Boulanger i Renié, un recital de violoncel i piano per Marc Alomar i Neus Estarellas que se celebrarà dia 25 de juny.

stats