Part Forana 18/11/2019

Manacor crea planter de dimonis

S'obre un curs de 24 places per representar els diferents personatges de la festa santantoniera

Ara Balears
2 min
Toni Gomila, Miquel Oliver i Mateu Joan, durant la presentació del curs.

ManacorAjuntament de Manacor i Patronat de Sant Antoni organitzen un curs de la Colla de Dimonis de Manacor destinat a formar un planter de persones disposades a conèixer la colla de les figures santantonieres i a prendre'n part. Aquest dilluns dematí, el batle, Miquel Oliver; el president del Patronat de Sant Antoni, Toni Gomila, i el baciner, Mateu Juan, han presentat el curs, que es durà a terme dissabte 14 de desembre a l’Escola Municipal de Mallorquí.

El curs constarà d’una part teòrica i una de pràctica. Durant la jornada, els participants podran aprofundir en les tècniques del ball dels dimonis i prendre consciència del que suposa desenvolupar un dels rols de la colla. Per participar-hi només fa falta complir dos requisits: estar empadronat al municipi i ser major de vint-i-cinc anys.

En total, s’obriran fins a 24 places distribuïdes de la manera següent: sis places per a la figura del baciner, sis per a la de sant Antoni, sis per a la figura del dimoni gros i sis per a la del dimoni petit.

Criteris de selecció

En cas que les sol·licituds superin les places ofertes, els criteris de selecció seran els següents: en primer lloc, s’elegiran les persones col·laboradores de les diferents comissions que componen el Patronat de Sant Antoni; en segon lloc, les persones participants assídues de les festes de Sant Antoni a Manacor en aspectes com foguerons, beneïdes, concursos, etc.; i en tercer lloc, segons ordre d’inscripció.

Amb tot, i tenint en compte aquests criteris, es reservaran tres places per a homes i tres places per a dones a cada una de les figures de la colla. Una vegada cobertes les places, es valoraran els punts següents: conèixer la festa a Manacor (i en particular el ball dels dimonis) i estar disposat a seguir la colla de dimonis de Manacor durant totes les seves sortides en el marc de les festes.

En el cas de les figures de dimoni gros i de dimoni petit, es valoraran també aquestes qüestions: l'alçada, la condició física i el ritme i les nocions de ball. Si alguna de les figures no rebés cap sol·licitud, les places quedaran sense ocupar.

stats