Part Forana 11/03/2019

El centreesquerra de Vilafranca elegeix Joan Nicolau com a cap de llista

MÉS i Independents-Esquerra es fusionen per enfrontar-se als conservadors

Ara Balears
1 min
Joan Nicolau ha guanyat les primàries amb  una àmplia majoria.

VilafrancaJoan Nicolau (1965) serà el cap de llista de la candidatura de centreesquerra de Vilafranca, després d'imposar-se en les primàries a Mateu Jaume amb el 73% dels vots (226 a 82), en una consulta molt participativa que ha tingut lloc aquest cap de setmana passat, en la qual es varen inscriure 355 simpatitzants de MÉS i Independents-Esquerra.

Les primàries del centreesquerra a Vilafranca han servit també per completar la llista electoral. A Joan Nicolau el segueixen: Aina Sastre, Pau Palou, Apol·lònia Rosselló, Sere Salord, Marga Oliver, Pedro José Capó, Catalina Sansó, Biel Rosselló, Joana M. Sansó, Mateu Jaume, Joan M. Barceló i Jaume Jaume.

MÉS i Independents-Esquerra concorregueren a les eleccions locals del 2015 per separat i obtingueren 3 i 2 regidories respectivament. Aleshores, la divisió del vot de l'esquerra va donar la majoria absoluta a Partit per al Poble (PxP), un grup a l'òrbita del PP (6), tot i que la suma de vots de l'esquerra (774) arribà al mateix sostre de vots que els conservadors (774), mentre que El Pi (109 vots) quedà fora del Consistori.

Per a la properes eleccions municipals del 26 de maig, de moment només hi ha dos blocs definits: el que encapçala l'actual batle, Montserrat Rosselló, que fa vuit anys que té el càrrec, i l'actual bloc de centreesquerra, que encara ha de decidir amb quin nom es presenta davant l'electorat.

Durant les primàries els votants han tingut l'oportunitat d'elegir entre diversos noms proposats. Tot i que aquesta consulta era orientativa, el nom de Candidatura Unitària és el que ha tingut més suport. El segell electoral del centreesquerra serà triat en una propera assemblea.

stats