Part Forana 20/10/2021

CCOO atribueix les declaracions del seu delegat a "pressions irresponsables d'algunes empreses del sector"

El sindicat ha donat explicacions per un àudio filtrat en què el delegat dels treballadors de residus de fems anima els tècnics a "no fer feina"

ARA Balears
1 min
Fems acumulats a Inca durant la vaga de treballadors de recollida de residus

"Les paraules de Miguel Pardo no s'han de treure de context". Així ha justificat CCOO en un comunicat les declaracions del seu secretari general de l'Hàbitat, Miguel Pardo. El comunicat fa referència a un àudio filtrat en què es podia sentir el sindicalista dirigir-se als treballadors de la recollida de fems dient que "no es matassin a fer feina, que es mengin la merda", tot i que la vaga ha quedat ajornada.

Així com va aclarir el mateix sindicalista a l'ARA Balears, CCOO assegura que s'ha d'entendre que les declaracions fan referència a la impossibilitat que s'eliminàs tot el fems acumulat en quatre dies sense fer hores extraordinàries.

En el comunicat, el sindicat ha defensat que les declaracions de Pardo "són fruit de les pressions irresponsables d'algunes empreses del sector envers els seus treballadors i treballadores, que mantenen ocupacions que en moltes ocasions pateixen una precarietat inassolible". A més, CCOO afegeix que les paraules "s'han d'entendre dins un context de reivindicació sindical".

Finalment, el sindicat ha recalcat que cal respectar el pactat i confirmat a l'assemblea de treballadors de dilluns 18 d'octubre horabaixa i començar al més aviat possible a negociar el conveni, cosa que evitarà situacions d'enfrontament en el futur.

stats