Part Forana 03/02/2022

El cavall de la rotonda d'Alcúdia, de camí a la restauració

L'obra de l'artista Aligi Sassu es començarà a restaurar aquesta setmana i pròximament es recol·locarà al punt original

ARA Balears
1 min
Els tècnics retiren l'escultura d'Aligi Sassu

PalmaAquest dijous el cavall de la rotonda d'Alcúdia ha iniciat el seu camí cap a la recuperació després de l'accident de trànsit que el deixà amb una cama a punt de rompre's. Segons ha explicat l'Ajuntament del municipi, durant el matí han traslladat l'escultura fins a Sant Llorenç, on l'artista Miguel Ginard Sarasate la restaurarà.

El Consistori ha explicat, a través d'un comunicat, una vegada han quedat resoltes les qüestions judicials, assegurances i peritatges de l'accident de trànsit que va afectar l'escultura de Sassu, que aquest dijous la fase de restauració per recuperar una de les escultures més emblemàtiques del municipi ja és una realitat.

Cal recordar que, en aquests moments, el cavall té mal a la cama. Aquest és el dany que va patir l'estructura després que un camió xocàs contra ella en un accident de trànsit. En realitat, però, el mal va ser mínim, segons explica la batlessa del municipi. Tot i això, els tècnics varen recomanar restaurar-la, la qual cosa servirà per retornar-la en millor estat, després de 20 anys, al mateix lloc.

Així, en les pròximes setmanes es durà a terme la restauració integral de l'escultura, ja que a més del problema a la cama també s'han detectat deficiències en l'estructura de ferro que s'arreglaran per tal de garantir que el cavall pugui engalanar la rotonda d'Alcúdia molts anys més.

stats