Part Forana 21/12/2021

El cavall de la rotonda d'Alcúdia tornarà prest al seu lloc

L'obra de l'artista Aligi Sassu es començarà a restaurar aquesta setmana i pròximament es recol·locarà al punt original

1 min
Els tècnics retiren l'escultura d'Aligi Sassu després d'un accident de trànsit

És difícil trobar substitut per a un emblema com el que ha estat el cavall taronja situat a la rotonda d'entrada a Alcúdia. Per això, El cavall que mira al cel, que és com es titula l'escultura de l'artista italià Aligi Sassu, tornarà a fer-ho pròximament. Així ho ha confirmat la batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, a l'ARA Balears. "No hi ha substitut ni s'hi posarà perquè el cavall tornarà", ha deixat clar.

En aquests moments, el cavall té mal a la cama. Aquest és el dany que va patir l'estructura després que un camió xocàs contra ella en un accident de trànsit. En realitat, però, el mal va ser mínim, segons explica la batlessa del municipi. Tot i això, els tècnics varen recomanar restaurar-lo, la qual cosa servirà per retornar-lo en millor estat, després de vint anys al mateix lloc.

Pel que fa als rumors que circulen sobre l'estat d'abandonament de l'obra d'ençà que es va retirar, la batlessa els nega rotundament. El cavall ha estat tapat i protegit tot aquest temps, segons Rebassa.

Fins ara, l'Ajuntament d'Alcúdia estava a l'espera de les indicacions de l'assegurança de l'obra. Així, aquesta setmana el cavall es començarà a restaurar i pròximament es recol·locarà al seu lloc original.

stats