Part Forana 10/03/2022

El castell d'Alaró, cada vegada més a prop de ser propietat del Consell de Mallorca

La institució insular farà una reunió amb el Departament d'Hisenda estatal aquest divendres per agilitzar els tràmits del traspàs

ARA Balears
1 min
Castell d'Alaró

El Consell de Mallorca ha acabat els tràmits per adquirir la propietat de les murades del Castell d'Alaró. Així ho ha explicat la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcies, en resposta a una pregunta del PP manifestada per la seva portaveu, Antònia Roca. A més, Garcies ha informat que aquest divendres farà una reunió amb el delegat del Ministeri d'Hisenda a les Balears per agilitzar l'expedient.

A banda d'això, a la institució insular esperen que el Ministeri de Cultura no faci més requeriments per tal de fer oficial el traspàs al més aviat possible. Per part seva, els populars han insistit a demanar més pressupost per al manteniment del castell, però Garcies ha mantingut que primer s'ha de seguir la Llei de cessió patrimonial. Una vegada el castell sigui propietat del Consell, no es descarta sol·licitar assignació estatal per a la seva conservació.

Igualment, Roca ha insistit a fer pressió a l'Estat pel que fa a les infraestructures patrimonials. "Van deixar passar perdre els fons estatutaris de Felanitx", ha retret a la consellera, que li ha contestat que pel que fa al castell d'Alaró, hi han treballat i col·laborat sense ser un bé de la institució insular.

stats