Societat 16/10/2021

El Consell de Mallorca preveu aconseguir enguany la titularitat del Castell d'Alaró

Actualment la titularitat està en mans de l'Estat

ARA Balears
1 min
Vistes del castell d'Alaró.

PalmaEl Departament de Territori del Consell de Mallorca preveu aconseguir enguany la titularitat del Castell d'Alaró, que actualment està en mans de l'Estat, ja que només queda un procediment burocràtic per aconseguir-ho. Per això, segons han explicat en un comunicat, la previsió és que, si no hi ha cap imprevist per part de l'administració central, el canvi es materialitzi enguany.

Precisament, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el batle d'Alaró, Llorenç Perelló, han manifestat la voluntat de col·laboració entre la institució insular i el municipi en la conservació del Castell d'Alaró, una vegada la titularitat de l'emblemàtic monument hagi passat al Consell de Mallorca.

Cal recordar que a final del mes de juny, dos mesos abans del previst, el Consell va finalitzar tots els procediments establerts per l'Estat i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va firmar un decret pel qual s'aprova l'adquisició per cessió gratuïta del Castell d'Alaró. El decret també estableix que serà el Departament de Territori qui s'encarregarà de la realització i coordinació de tots els tràmits que procedeixin fins a obtenir la cessió efectiva i gratuïta de la titularitat de l'immoble.

Ja fa temps que el Consell està fent feina per aconseguir-ne la titularitat, però s'ha complicat perquè les investigacions d'immatriculacions s'han remuntat a 1865, i l'any 1885 es va dividir el castell en dues propietats i una d'elles va acabar en mans del Ministeri. Tot i això, durant aquesta legislatura s'ha accelerat el procés amb converses fructíferes amb el Ministeri de Cultura, que ja ha manifestat la voluntat de cedir la seva part.

stats