Part Forana 26/11/2021

Un cap de setmana, tres fires i una festa

Sa Pobla, Bunyola i Mancor de la Vall celebren les seves respectives fires i Santa Maria acull la festa del vi novell

2 min
Bunyola i Europa

Un ventall d'opcions per visitar fires i festes es presenten aquest cap de setmana a Mallorca; Sa Pobla celebra la Fira de l'arròs pobler, Bunyola acull la Fira de muntanya, mentre que Mancor s'hi troba la IV edició de BiniArrels. El municipi de Santa Maria també té l'agenda d'actes ocupada amb la celebració de la Festa del vi novell.

La jornada a Sa Pobla començarà amb la inauguració de la fira a les 17 hores a la plaça Major. Durant el dissabte i diumenge hi haurà animació infantil, teatre i espectacles. A més, hi haurà expositors d'artesania, d'eines del camp i fins i tot de vehicles. El plat fort, i mai millor dit, és l'oferta gastronòmica que ofereixen els bars i restaurants del municipi sota el programa "Menjar bé 2021".

Mentrestant, a Bunyola se celebrarà la Fira de muntanya, antiga fira de Santa Catalina, centrada en la gastronomia local, artesania i art de Sa Comuna i la Serra de Tramuntana. A més dels expositors, hi ha activitats programades de senderisme, rutes guiades i fins i tot una sessió de micologia. A més, hi haurà una mostra d'eines antigues, reunió de xeremiers i concert de la Banda de Música amb trobada de gegants i ballada popular.

A Mancor de la Vall se celebrarà la IV edició de BiniArrels, Sa Fira, que es presenta com a casa d'acollida d'artesans. A més, també hi haurà animació infantil, trobades populars i combat de glosadors. A Mancor també ofereixen una mostra gastronòmica.

La festa corre a càrrec de Santa Maria, on se celebrarà la Festa del vi novell, un esdeveniment consolidat després de 19 anys. Aquesta edició s'ha adaptat a la situació sanitària; els actes seran amb aforament controlat, com el microteatre, les conferències o el glosat. Això si, durant el dissabte les bodegues ofereixen una mostra de portes obertes.

stats