Cultura
Part Forana 16/02/2023

Can Villalonga ja és propietat de l'Ajuntament de Pollença

El ple ha aprovat aquest dijous la compra de l'immoble, on es preveu habilitar un gran espai cultural, per 2,4 milions d'euros

1 min
Antiga estació d'autobusos de Can Villalonga.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha formalitzat la compra de l'edifici de Can Villalonga per 2.400.282 euros. El ple ha aprovat aquest dijous –amb 13 vots a favor i una abstenció– adjudicar als propietaris el contracte privat de compra, un procediment que s'inicià el març del 2022 amb la modificació de crèdit i que ha culminat quasi un any després.

L'adquisició d'aquest edifici està totalment lligada a la compra recent de l'antic cinema Capitol, ja que ambdós immobles estan units i l'Ajuntament preveu fer-hi un gran espai cultural i multidisciplinari. Es tracta d'una parcel·la de 623 m² de sòl urbà al centre històric de Pollença, on s'ubica l'edifici destinat a l'antic aparcament d'autobusos, construït el 1970. Segons el planejament urbanístic vigent, es poden edificar una planta baixa, una planta pis, amb una fondària màxima de 12 metres, i planta porxada, la qual pot ocupar el 70% de la superfície de les plantes inferiors. L'alçària màxima de les edificacions és d'entre 7,5 i 8,8 metres, segons la zona.

L'Ajuntament ha informat que no es tracta d'un projecte prioritari, però que amb una intervenció mínima, de millores "no gaire substancials", podria tenir una funcionalitat quasi immediata: "De moment no farem obra, però es pot utilitzar per dur-hi oficines municipals fins que es faci reforma. Després haurà de compaginar els usos culturals amb els administratius", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre.

stats