Part Forana 17/06/2020

Campos i Felanitx se sumen als municipis que prohibeixen celebrar Sant Joan a les platges

Altres pobles, com Capdepera, ho valoren i es pronunciaran els propers dies

M. Barceló
2 min
Platja de Cala Sanau, a Felanitx, un dels focus de concentració tradicional durant la nit de Sant Joan.

CamposFelanitx és, per ara, el darrer municipi a advertir que no permetrà l’accés a les platges del municipi per evitar aglomeracions i celebracions massives durant la revetla de Sant Joan. Campos també ho anuncià a principi de setmana a través de la batlessa, Xisca Porquer, que posà l'accent en la necessitat de preservar indrets emblemàtics i sensibles, com la platja del Trenc, als límits del parc natural.

Altres municipis, com Capdepera, ho estan valorant i ho decidiran aquest proper divendres, segons fonts de l'equip de govern. La situació de pandèmia obliga els ajuntaments a prendre mesures que evitin les aglomeracions de gent i l'incompliment del necessari distanciament social.

L'Ajuntament de Felanitx ha anunciat que instal·larà cartells informatius que prohibiran fer fogueres, quedar a sopar o banyar-se. Les zones de bany públic es tancaran al públic de les 20 h de dimarts 23 de juny a les 8 h de dimecres 24 de juny.

La Policia Local vetllarà amb el suport del voluntariat de Protecció Civil perquè a les platges no s'hi faci cap tipus de celebració i es compleixi la normativa. No complir aquesta prohibició significarà un delicte de desobediència i pot suposar entre sis i divuit mesos de presó.

No abaixar la guàrdia

"Una altra decisió mala de prendre, però ara més que mai no podem abaixar la guàrdia.

Esperem que aquesta mesura –de tancar les platges– també ens faci reflexionar amb vista a propers anys. La nit de Sant Joan és un molt bon motiu de celebració, però no de festa descontrolada, excessos i brutícia a les nostres platges", ha declarat la batlessa de Campos a Facebook, amb una bona acollida per part de molts veïns.

I és que Campos, els darrers anys, ha vist com la nit de Sant Joan convertia el seu arenal en un femer, amb residus de tot tipus que feien malbé la platja, botelles de vidre trencades i molta brutor escampada pertot arreu.

stats