Part Forana 13/01/2021

Calvià avançarà al gener doblers dels romanents per ajudar els sectors més afectats per les restriccions

Encara n'estudia la quantitat, però preveu que serà d'entre un i dos milions d'euros

Catalina Riera
1 min
Ajuntament de Calvià / ARA BALEARS

PalmaL'Ajuntament de Calvià utilitzarà i avançarà al gener una part dels doblers de romanents per crear una línia d'ajudes enfocada als sectors més afectats per la crisi sanitària. Encara no se sap quina en serà la quantitat exacta, tot i que es preveu que sigui una xifra d'entre un i dos milions d'euros. Així ho han confirmat a l'ARA Balears fonts del Consistori.

Entre els més afectats hi ha el sector de la restauració i els comerciants, però el Consistori encara estudia si n'hi ha d'altres que també puguin accedir a aquestes ajudes. L'objectiu del Consistori és que els propietaris i treballadors dels establiments afectats se'n beneficiïn com més aviat millor, per això intentarà incorporar el mes de gener els romanents que el govern espanyol no té previst bloquejar fins al mes d'abril.

Segons indica el Consistori en una nota, els pressupostos de Calvià per a aquest any s'han dissenyat amb l'objectiu de donar suport a la gent i la recuperació i reactivació econòmica del municipi. Per això, es fa especial esment als eixos i ajudes socials, impuls a l'habitatge, suport al sector productiu, intensificació de la promoció turística de medi ambient i transició ecològica i consolidació de les línies de formació i ocupació.

Cal destacar que el 2021 el pressupost del Consistori serà de 98.422.951 euros, un 2,3% menys que l'any passat. No obstant això, amb la incorporació de romanents a partir del mes d'abril els comptes reals suposaran una pujada d'entre un 4% i un 6% respecte del 2020.

stats