Part Forana 15/01/2021

Calvià aprova el seu pressupost de 2021 amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans

L'oposició critica que és "molt optimista" i "irreal"

Catalina Riera
2 min
L'ajuntament de Calvià.

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha aprovat aquest divendres el pressupost del 2021, tot i que els partits de l'oposició no hi estaven d'acord. El Partit Popular (PP) i Vox hi han votat en contra i Ciutadans s'hi ha abstingut. El batle, Alfonso Robledo, considera que ajudarà a reactivar l'economia del municipi i ha destacat la partida destinada a les ajudes d'emergència social, ja que s'han multiplicat per sis. No obstant això, l'oposició ha criticat que és un pressupost "molt optimista" i que està "molt enfora de la realitat".

El pressuposto d'aquest any està xifrat en 98 milions d'euros, un 2% menys respecte del 2020. Una de les prioritats de l'equip de govern de Calvià és impulsar les polítiques d'habitatge, per això donarà ajudes al lloguer a tots els que compleixin amb els requisits, sense límit pressupostari, i també farà una promoció de 99 habitatges de protecció oficial a Santa Ponça.

"Aquests comptes estan pensats per fer costat a les persones que estan en situació de vulnerabilitat. A partir del mes d'abril incorporarem la partida dels romanents, que ens permetrà finançar els compromisos als quals hem hagut de renunciar, així com a les despeses extraordinàries", ha explicat el batle Robledo. No obstant això, cal recordar que el Consistori avançarà i utilitzarà una part dels doblers de romanents per ajudar els sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia.

La portaveu de Vox, Esperança Català, ha destacat que és un pressupost "presentat amb optimisme per transmetre tranquil·litat, però l'únic que aconsegueix és crear falses esperances". Per part seva, la portaveu del PP, Luísa Jiménez, ha remarcat que el pressupost hauria de ser un altre i que s'hauria d'enfocar més cap al turisme.

Així mateix, Ciutadans ha insistit que aquest pressupost no és el que la formació hauria elaborat, perquè no considera certs aspectes, com per exemple "la baixa pressió fiscal". "És un pressupost molt optimista, no el que Ciutadans hauria resentat. No té en compte la baixa pressió fiscal i és irreal. S'hi hauran de fer moltes modificacions", ha explicat la portaveu de la formació taronja, Gael Thyuss.

stats