Part Forana 22/10/2020

Calvià s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Amb aquesta incorporació l'organisme autònom ja suma 31 municipis de Mallorca

T. Riera
1 min
Signatura d'adhesió de Calvià a l'ADT./ CONSELL DE MALLORCA

ManacorL'Ajuntament de Calvià s'ha adherit a l'Agència de Defensa del Territori (ADT), de manera que ja són 31 els consistoris mallorquins que han delegat a aquest organisme les competències en matèria de legalitat urbanística i protecció del sòl rústic. Està previst que, al llarg de les pròximes setmanes, l'Ajuntament de Porreres també delegui aquestes competències a l'ADT.

La presidenta de Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el batle del municipi, Alfons Rodríguez, han signat aquest dijous el conveni d'incorporació del municipi calvianer.

Cladera s'ha mostrat satisfeta perquè això "demostra que els municipis valoren el treball del Consell de Mallorca en la protecció del territori, mitjançant l'ADT, que consolida l'activitat per protegir la legalitat urbanística". El Consell ha reforçat personal en l'ADT els darrers cinc anys, que ha passat de 14 persones a 38 treballadors.

Durant els dos primers anys de l'ADT (2009 i 2010), hi havia sis municipis que hi estaven adherits. Fins el 2014 no hi va haver cap incorporació més i entre el 2015 i el 2019 s'hi varen incorporar 21 municipis més.

stats