Selva
Part Forana 20/01/2023

Caimari estrena una colla de dimonis, que representen les quatre barriades del poble

Els diables des Castellet, sa Mosquera, sa Vileta i sa Plaça sortiran aquest dissabte de l'església Vella per ballar, encalçar els al·lots i encendre el fogueró

2 min
Jaume, Sara, Aina Maria i Pau són els quatre dimonis que aquest dissabte es donaran a conèixer.

PalmaEls dimonis de Caimari sortiran a ballar pel poble aquest dissabte per donar-se a conèixer entre els veïns. Serà l'acte de presentació de la colla impulsada per l'associació dels Caparrots Carboners i que està formada per quatre dimonis en representació de les quatre barriades del poble, es Castellet, sa Mosquera, sa Vileta i sa Plaça. Serà a les 18.30 h de dissabte horabaixa, quan ja serà fosc, que tots quatre sortiran de l'església Vella, per ballar, encalçar els al·lots i fer sonar els picarols. El recorregut acabarà a la plaça Major, on encendran el fogueró.

"Volíem que les festes de Sant Antoni tinguessin un atractiu més i que els dimonis s'afegissin al fogueró que cada any organitza l'Ajuntament. Vàrem pensar que allò ideal és que tot el poble hi estigui representat, i per això hi ha un dimoni que representa cadascuna de les barriades", expliquen els membres de l'entitat impulsora. "Les caretes dels dimonis, que són obra de l'escultor pobler Andreu Company, tenen una gran expressivitat. Són carusses que fan por, però, segons com es mirin, també poden fer rialles. I fer por i fer riure són les funcions que tenen els dimonis. Fa mesos que assajam el ball, i ja tenim moltes de ganes de mostrar-lo a la gent del poble", asseguren els joves que faran de dimonis, que són Jaume, Sara, Aina Maria i Pau. "A més, aquesta que hem creat és una colla paritària de dimonis, perquè som dues al·lotes i dos al·lots. A diferència de pobles que tenen colles històriques de dimonis, a Caimari ja s'ha creat amb la participació de dones i homes". comenten els joves.

D'ençà de fa uns anys, el poble de Caimari ha vist sorgir iniciatives populars al voltant de la colla dels Caparrots Carboners, que cada any surten per la fira de l'Oliva. La creació dels dimonis s'afegeix a les activitats culturals amb voluntat de tenir continuïtat cada any per Sant Antoni.

stats