Part Forana 01/10/2019

El batle de Búger dimiteix arran del bloqueig del pressupost per part del PSOE i el PP

Pere Lluís Pons deixa el càrrec davant la ingovernabilitat de l'Ajuntament

M. Barceló
2 min
El batle de Búger en el moment de registrar la seva renúncia.

BúgerPoc més de tres mesos després de l'inici de la nova legislatura a Balears, ja ha caigut el primer batle. Pep Lluís Pons (MÉS) ha presentat aquest migdia la dimissió com a primer mandatari de Búger, arran que el PSOE i el PP han tombat el pressupost municipal i s'han oposat que el grup de govern ecosobiranista tingués dedicació exclusiva. Óscar Castro, de MÉS, assumeix provisionalment la batlia i haurà de convocar una reunió extraordinària per triar el nou president de la corporació.

Pons fou elegit batle el passat mes de juny amb els vots del PP (2) i de MÉS (3), quan tot apuntava que seria el candidat socialista, Pere Torrens, qui encapçalaria el nou consistori amb quatre regidors.

"S’ha demostrat que no hi havia cap pacte de MÉS amb el PP, en contra del que assegurà el PSOE. Els conservadors han explicat que el seu rebuig al pressupost s’ha fet per indicacions del partit a Palma", segons Pons.

"El PP ens demanà una regidoria, però ens hi vàrem negar. Estaven dins la junta de govern i el PSOE no, tot i que l'hi vàrem convidar. El poble no pot estar bloquejat i sense pressupost, per això he dimitit. Nosaltres no anirem en contra dels nostres principis i no farem la mateixa política que ells, que han demostrat que defensen més l’interès particular que el general", ha declarat el batle abans de registrar la dimissió.

Batlia per als socialistes

Tot apunta que Pere Torrens serà el nou batle, també en minoria, i haurà de presentar una proposta de pressupost per tal de poder desbloquejar el pagament de 20.000 euros en factures, que, segons MÉS, no es varen fiscalitzar. També queda pendent el pagament de la carrera professional dels funcionaris.

Per diferents motivacions, ni el PSOE ni MÉS han arribat a un acord de governabilitat a Búger, com tampoc al poble veí, a Campanet, on els socialistes governen com a segona força, també gràcies al vot del PP.

stats