Música
Part Forana 30/08/2022

El Brahms Festival 2022 proposarà activitats formatives i divulgatives per als més joves

Aquest esdeveniment de música clàssica, que es farà al municipi per tercer any consecutiu, commemorarà el 125è aniversari de la mort d'aquest compositor al claustre del convent de Sant Domingo

ARA Balears
2 min
Imatge de la presentació del Brahms Festival 2022 aquest dimarts a Pollença.

PalmaEl Brahms Festival 2022 s'ha presentat aquest dimarts al claustre del convent de Sant Domingo de Pollença. El festival de música clàssica es farà en aquest espai durant el mes de setembre per tercer any consecutiu. L'edició d'enguany, a banda de commemorar el 125è aniversari de la mort d'un dels compositors més rellevants de la història occidental, també proposa una sèrie d'activitats socials, educatives i divulgatives per promocionar la figura de Johannes Brahms i apropar-la a nous públics.

L'Ajuntament de Pollença ha explicat en un comunicat que es tracta d'un festival que pretén reunir els gèneres més importants del compositor en quatre concerts: música de cambra, simfònica, solistes i quartet de corda. L'organitzador del festival, Bernat Quetglas, ha apuntat: "L'Ajuntament fa una gran aposta cap al món de la música amb un cartell format per artistes de primer nivell tant internacionals com locals”. Per part seva, Josep Marquet, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Pollença, ha afegit que “aquesta tercera edició del festival, dedicada a Johannes Brahms, suposa una aposta per mantenir la programació musical del municipi tot l’any”.

A més, Quetglas ha destacat: “El festival també fa una aposta pels artistes joves amb el IV Encontre Orquestral de les Illes Balears, que acull Pollença durant tota aquesta setmana i converteix el municipi en un punt de trobada de músics d’arreu de les Illes amb l’objectiu d’apropar els joves al que es trobaran una vegada entrin en el món professional; en definitiva, un projecte formatiu i educatiu”. Aquest encontre serà el punt d’inici del Brahms Festival 2022 diumenge que ve amb Magí Garcías com a piano solista i Bernat Quetglas com a director.

El dissabte dia 10 serà el torn de la música per a piano, en què Can Çakmur interpretarà obres de J. Brahms i F. Schubert. El 17 de setembre el protagonisme serà per a la música de cambra amb la integral de sonates per a violoncel i piano que interpretaran Zuzzana Sosnowska al violoncel i Magí Garcías al piano. Finalment, el concert de clausura del festival serà el 24 de setembre a càrrec del quartet Quiroga, que ja va participar en la primera edició del BTHVN Festival 2020 a Pollença.

stats