Part Forana 10/07/2018

El bou de Talapi obre les neofestes d'estiu i tenyirà sa Pobla de color groc

La concentració serà dissabte a les 12 h a la plaça de la Quartera

Ara Balears
2 min
El bou de Talapi i Toni Gost Curro.

Sa PoblaSa Pobla es vestirà de groc per partida doble aquest cap de setmana. Després de l’èxit de la primera edició, aquest dissabte la figura talaiòtica del bou de Talapi esdevindrà l’excusa per la qual centenars de poblers i pobleres ompliran la plaça de la Quartera de color groc a partir de les 12 hores. Es tracta de la primera neofesta de l'estiu, que s'obrirà amb el pregó, el dinar i la festa juvenil posterior, cap a la revetla.

Abans, divendres, 'Cent cinquanta-cinc' serà el títol de l’exposició d’artistes poblers i de persones d’altres municipis, coordinada pel col·lectiu del bou de Talapi i per l’àrea de Cultura, a través del Museu Can Planes. El fil conductor de l’obra col·lectiva és el color groc, que durant el cap de setmana serà un color festiu.

El regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs (MÉS), assegura donar-hi un to lleugerament reivindicatiu. "L’objectiu és aconseguir una mirada provocativa de l’art i, alhora, presentar una exposició simpàtica, lluny de tot el que ha representat fins ara l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya".

Un juliol ple de cultura

Sa Pobla acull un gran nombre d’actes culturals durant aquest mes d’estiu. A part dels esmentats, cal destacar-ne dos més. Dia 18 de juliol, tindrà lloc la 18a edició del Crestatx Poètic, a l’ermita, coordinada per Antoni Gost, i que enguany gira al voltant de la figura de l’apotecari i activista cultural Antoni Torrens.

Amb menys recorregut al darrere però no menys consolidada, la Nit de l’Art complirà, dia 27, la tercera edició. Des de l’Ajuntament s’espera un augment de participació respecte d'anys anteriors. "Hi ha més de 40 artistes interessats", ha assegurat el regidor Antoni Simó. Al marge, també es durà a terme l’habitual pintada de grafits, música i teatre en directe per fer més atractiu el juliol cultural a sa Pobla.

stats