El temps
Part Forana 10/11/2021

La borrasca 'Blas' obliga a evacuar l'escola de Fornalutx

ARA Balears
2 min

PalmaLa zona de Fornalutx continua sent una de les més afectades de la serra de Tramuntana a causa de les pluges que està deixant la borrasca 'Blas'. Segons ha informat a l'ARA Balears, l'escola ha hagut de demanar que els alumnes se n'anassin a casa seva a causa de les inundacions que han afectat el centre escolar. A més, per precaució, també han evacuat els infants de l'escoleta del municipi.

Segons ha informat la directora del centre, Laura Pizà, a El Sóller, devers les 11.45 h "ha començat a ploure de manera exponencial i hem acordat amb l'Ajuntament i la Policia avisar els pares perquè recollissin els infants". Durant aquest dimecres han plogut a Fornalutx més de 150 litres per metre quadrat i han caigut més de 40 arbres.

Amb tot, el servei d'emergències 112 ha informat que en les darreres 24 hores ha gestionat un total de 75 incidents a les Balears, la majoria per acumulació d'aigua, amb 17 casos.

'Blas' es podria convertir en un cicló tropical de manera imminent

La borrasca 'Blas' es podria convertir en un cicló tropical mediterrani de manera imminent, segons ha informat aquest dimecres eltiempo.es. Segons la previsió d'aquesta web de meteorologia, que ha recollit Europa Press, la situació a la Mediterrània es complicarà cada vegada més, ja que en les pròximes hores el centre de baixes pressions podria sofrir un procés de tropicalització.

Les Balears seran la regió més afectada pels efectes d'aquest cicló. Les ratxes de vent podran ser de 80-90 quilòmetres per hora o fins i tot superiors a les zones més exposades de l'arxipèlag. La situació marítima estarà molt alterada, amb ones de 3-4 metres. A més, les acumulacions de pluges a les Illes podran ser de més de 100 litres per metre quadrat en les pròximes hores i fins i tot de més de 200 litres per metre quadrat, puntualment, al nord de Mallorca.

stats