Part Forana
Part Forana 18/04/2023

Els bons comercials, un element clau per reactivar el comerç local a Inca

L'Ajuntament espera que aquesta segona edició de les ajudes permeti garantir la salut econòmica dels negocis del municipi

ARA Balears
2 min
La presentacio de la segona edició de la campanya dels bons comercials a Inca

PalmaLa segona edició dels bons comercials ha aterrat de nou a Inca amb l'objectiu de continuar potenciant el comerç i els productes locals. Després de l'èxit de l'edició de l'any passat, que va jugar un paper clau en la recuperació de molts dels negocis del municipi després de la crisi provocada per la pandèmia, els inquers ara tornen a poder sol·licitar els bons, que podran gastar en 144 negocis i empreses del municipi.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, va destacar que la campanya de bons comercials és una mostra més de la lluita i defensa que es fa des del consistori per la salut econòmica del teixit empresarial i els negocis del municipi. En aquest sentit, Moreno va assegurar que l'objectiu de l'Ajuntament amb aquesta iniciativa no és altre que "contribuir a la sostenibilitat financera i al manteniment de l'activitat comercial i empresarial del municipi".

Igual que en l'edició de l'any passat, la campanya dels bons comercials d'Inca consta de dues fases. En la primera són només els residents a Inca qui poden sol·licitar aquestes ajudes i els bons comercials s'han de canviar als 144 negocis dels municipis inscrits a la campanya. La segona fase, que va començar el 21 de març, afecta totes les Illes Balears. En aquest cas, els illencs podran canviar els bons culturals del Govern balear a 1.010 negocis diferents, 144 dels quals són a Inca.

Per a la primera fase de la campanya, l'Ajuntament d'Inca ha destinat 300.000 euros a 20.000 bons de 15 euros de descompte. Cal recordar que cada inquer podrà disposar d'un màxim de 4 bons de 15 euros de descompte, els quals pot utilitzar en una única compra o establiment, o aplicar-los en compres o establiments diferents sempre que la compra tingui un valor mínim de trenta euros per cada bo. Per poder bescanviar els bons, els ciutadans inquers s'han de dirigir a un dels establiments adherits a la aompanya i amb el seu DNI ja podran aplicar el descompte de 15 euros en la compra.

D'aquesta manera, els comerços inquers adherits a la primera fase de la campanya dels bons cultural rebran una subvenció de fins a 2.055 euros. A més, igual que va passar en la primera edició d'aquestes ajudes, es preveu que el nombre de clients i vendes augmenti significativament i això permeti garantir la salut econòmica de molts negocis tradicionals del municipi.

Pel que fa a la segona fase, organitzada pel Govern balear i la que compta amb un pressupost de mig milió d'euros, cada ciutadà major de 16 anys resident a les Illes Balears rebrà fins a quatre bons de 15 euros que podrà canviar en establiments adherits a la campanya per compres superiors a 30 euros, fins a un màxim de 60 euros de descompte per persona. Els bons podran acumular-se en una sola compra o fer-se servir en diferents compres, en diversos o en un únic comerç, i han de sol·licitar-se directament a les botigues

stats