Part Forana 23/06/2022

La batlessa de Campos no es presenta a la reunió amb Medi Ambient per parlar del Trenc

Al Govern asseguren que se senten "dolguts" per l'absència de l'edil

2 min
Foto de la Comissió de Seguiment del Conveni de Col·laboració sobre el Trenc entre la conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament de Campos

La batlessa de Campos, Francisca Porquer, no ha assistit a la reunió amb la Conselleria de Medi Ambient per demanar més recursos per a la gestió del Parc Natural del Trenc. Des del Govern han assegurat que se senten "dolguts" perquè "la persona que pren les decisions a l'Ajuntament és la batlessa i era qui havia d'aclarir-nos la qüestió", segons ha expressat el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas. "S'ha estimat més fer-ho per xarxes", ha conclòs Mas.

Després de les polèmiques declaracions en les quals Porquer exclamava en una entrevista que "firmaria ara mateix perquè el Trenc no fos un Parc Natural", la batlessa puntualitzava un dia abans d'aquesta reunió les seves paraules en un comunicat: "Existeix un compromís amb la protecció i conservació del Trenc, com a emblema i orgull del municipi", però "lamenta que la declaració de Parc Natural no hagi anat acompanyada d'una major implicació en la gestió i en els recursos per part del Govern", resa el document.

Tot i això, l'edil ha estat absent en la sessió ordinària de la Comissió de Seguiment del Conveni de Col·laboració per a la gestió de l'aparcament pública de sa Barralina i sobre les mesures de gestió i conservació del Parc Natural del Trenc on s'han traslladat les reclamacions del consistori al Govern.

Cal destacar que segons la clàusula 6 d'aquest conveni, la representació de l'Ajuntament a aquestes reunions ha de ser la batlessa i dos tècnics del Consistori. En el seu lloc, aquest dijous hi han assistit el regidor de Medi Ambient, Rafel Adrover, i un tècnic.

Així mateix, l'Ajuntament de Campos ha traslladat "la falta de recursos" per assumir tot sol el manteniment i la conservació del paratge. Pel que fa als fems acumulats i l'estat de l'aparcament de sa Barralina, el Consistori ha reconegut a la trobada que és de la seva competència, segons ha explicat el director general d'Espais Naturals. "Hi ha una discordança entre les declaracions de la batlessa i el dia a dia del Trenc, per anar contra el parc o d'interessos urbanístics", ja que "es Trenc té unes garanties que sembla que no interessen a l'actual Ajuntament de Campos", ha afirmat Mas.

A banda d'això, el director general ha reclamat al Consistori un informe anual sobre els ingressos i beneficis de l'aparcament de sa Barralina, ja que la proporcionalitat "s'ha de veure repercutida en el bon estat del lloc". Per part seva, el Consistori s'ha compromès a millorar les xifres, que el 2021 "van ser baixes" –de 34.000 euros.

stats