Part Forana 28/06/2019

El batle de Pollença redueix el nombre de plens i s'apuja un 40% el sou

Tomeu Cifre cobrarà 53.000 euros, mentre que el seu antecessor tenia una nòmina anual de 37.500 euros

M. B.
1 min
El batle de Pollença, Tomeu Cifre.

PollençaEl principal partit de Pollença a l'oposició, Junts Avançam, ha criticat la reducció del nombre de sessions ordinàries, que passaran a tenir lloc el darrer dijous de cada dos mesos. Ara es feien cada darrer dijous de mes.

"Des de Junts Avançam, rebutjam aquesta periodicitat d'un plenari cada dos mesos, perquè consideram que és un clar retrocés democràtic, de transparència, participació i de control de l'acció de govern", explica aquesta formació en un comunicat.

Junts recorda que els debats polítics de control es redueixen un 40%, mentre que el batle actual, Tomeu Cifre (Tots per Pollença), passa a cobrar 53.000 euros bruts a l'any, "lluny dels 37.750 euros que cobrava el seu antecessor, Miquel Àngel Marc (Junts)". Això suposa un increment d'un 40% en el sou del primer mandatari pollencí.

L'augment de la nòmina dels polítics de l'equip de govern afecta també a altres càrrecs, com el primer tinent de batle, Andrés Nevado (Unió Mollera Pollencina), que amb l'anterior pacte amb Junts cobrava 34.692 euros i ara tindrà una nòmina de 46.000 euros, un 32% més, com a tinent de batle de Cifre.

stats