Part Forana 16/06/2022

L'Ajuntament d'Andratx reprova el batle socialista Toni Mir

La moció del PP ha continuat endavant amb el suport dels socis de govern d'El Pi, tot i que MÉS s'ha abstingut

ARA Balears
2 min
El batle d'Andratx, Antoni Mir.

L'Ajuntament d'Andratx ha aprovat aquest dijous la reprovació del batle socialista d'Andratx, Toni Mir, a iniciativa del PP per "continus episodis de faltes de respecte i mala educació", segons ha informat el partit en una nota de premsa. Els socis d'El Pi també hi han votat a favor, mentre que l'altra part de l'equip de govern representada per MÉS per Andratx s'ha abstingut.

Cal recordar que una reprovació no té efectes pràctics, però a través d'aquesta estirada d'orelles política, els populars –i els grups ratificats– han assegurat que "si no presenta la dimissió, valorarem la moció de censura". "La seva actitud indigna", ha manifestat la portaveu popular d'Andratx, Estefanía Gonzalvo. A banda d'això, també li han retret l'aprovació dels pressupostos amb el seu vot de qualitat, els temps d'espera per a les llicències municipals, la "falta de solucions" a la manca d'efectius policials, així com el "poc interès" davant els embossos pel tancament del túnel de Son Vic.

Per part seva, El Pi ha declarat "ser conscient" que forma part de l'equip de govern, però s'ha mostrat directament en contra dels "comportaments particulars del batle". Igualment, han deixat clar que "en cap cas es vol reprovar tot el que ha fet aquest Pacte, ni tampoc cap dels partits que el conformen". Tot i això, El Pi ha declarat que "fins a l'entrada del nou batle el Pacte de govern havia funcionat correctament, amb lleialtat i entesa entre els membres".

Des dels socis de govern han explicat que durant els darrers sis mesos s'ha manifestat el problema de manera interna, tant en les reunions d'equip de govern com en les reunions amb representació dels partits del Pacte. De moment, els regidors d'El Pi continuaran fent feina en les àrees de gestió pactades a l'acord de governabilitat.

stats