Part Forana 02/05/2023

Una barrera impedirà l'accés al far de Formentor si no hi ha places d'aparcament disponibles

La mesura se suma a les restriccions quant al trànsit particular que ja es van aplicar l'any passat per evitar la saturació

2 min
Far de Formentor.

PalmaEl Consell de Mallorca anuncia noves restriccions per accedir al far de Formentor: s'instal·larà una barrera automàtica que només permetrà el pas dels vehicles en cas que hi hagi places d'aparcament disponibles, ha explicat la institució insular en una nota de premsa. Així, quan no hi hagi capacitat per a més cotxes, les barreres restaran tancades.

Ara bé, tots aquells vehicles que tinguin autorització, com per exemple els residents i els seus visitants, els vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda, els taxis, els VTC, entre d'altres, podran accedir-hi en tot moment.

La mesura se suma a les ja aplicades l'any passat quan el Consell ja es va veure obligat a allargar l'horari que prohibeix l'accés amb cotxes particulars des de les 10 hores fins a les 22.30 hores, per evitar aglomeracions i "comportaments incívics" durant la posta de sol. Per tant, a partir de dia 1 de juny i fins al 30 de setembre, ambdós inclosos, l’accés a la península de Formentor des de l'Ma- 2210 estarà restringit durant la major part del dia.

Dos nivells de restricció

En concret, s’estableixen dos nivells de restricció per on només podran circular vehicles autoritzats, transport públic, serveis d’emergències i bicicletes. El primer nivell (des del km 2 al 8,7) comença a la rotonda del Port de Pollença i es perllonga fins a la platja (aparcament de l’hotel). I el segon (des del km 8,7 fins al 19,600), des de la platja fins al far. Els vehicles autoritzats només podran aparcar a les zones habilitades a l’efecte i estarà prohibit aparcar als vorals de la carretera.

La solució: arribar-hi en autobús

Com anys passats, s'oferirà una línia d’autobús per facilitar l’accés a tota la zona restringida. La línia 334 del TIB, que fa la ruta Alcúdia - Port de Pollença - Far de Formentor, té aturades al Mirador del Colomer, la platja de Formentor, Cala Figuera - Cala Murta i el far de Formentor. En aquest sentit, a les persones usuàries que arribin amb cotxe al Port de Pollença, se’ls recomana aparcar al llarg de la ronda de circumval·lació, on hi ha tres parades d’autobús per pujar a la península: Port de Pollença, Bóquer i Can Singala.

stats