Part Forana 20/06/2022

El ball de les àguiles torna a Pollença

Les festa es fa de nou després de dos anys d'aturada per la pandèmia i les restriccions sanitàries

ARA Balears
1 min

palmaPollença ha recuperat aquest diumenge una de les seves tradicions més emblemàtiques i estimades. Els carrers del municipi han estat testimoni de com els pollencins s'han tornat a moure al ritme del ball de les àguiles i del pas de Sant Joan Pelós en una edició de la festivitat molt esperada.

La pandèmia i les restriccions sanitàries varen obligar les àguiles a no ballar els darrers anys i enguany, una vegada sembla que la pandèmia ja ha quedat enrere, han tornat a sortir a omplir de goig els pollencins i recuperar la gran tradició del municipi. Així, el ball de les àguiles ha estat, de nou, el protagonista de la processó del Corpus Christi.

Igual que en la darrera edició, la festivitat no ha comptat amb la presència del me a la festa de Sant Joan Pelós a Pollença. Cal recordar que ja el 2018 Sant Joan Pelós va poder ballar més lleuger, ja que no va dur l'anyell a sobre i enguany no ha estat diferent. Pollença eliminà aquesta part de la tradició d'acord amb la normativa legislativa autonòmica sobre l'ús d'animals a les festes i no està previst que es recuperi.

stats