Part Forana 03/09/2020

El GOB alerta sobre abocaments fecals a la badia de Pollença

Un 30% de les denúncies rebudes per part dels ciutadans es queixen dels vessaments

Ara Balears
1 min
Imatge de l'aigua a la Badia de Pollença./ GOB

PalmaLa plataforma GOB alerta sobre els abocaments fecals a la badia de Pollença arran de les queixes rebudes per part dels ciutadans. L'organització va obrir un formulari en línia de denúncies ambientals i, durant els 15 primers dies, el 30% de les reclamacions han anat dirigides a aquesta qüestió.

Es tracta d'una queixa reiterada per part dels veïns, que han arribat a fer analítiques a diversos punts de la badia, on han detectat nivells d'E.coli superiors a 3.000 UFC/100 ml. Per damunt de 2.000 ja es considera que l'aigua no és apta per al bany. Segons el GOB, "els veïns es queixen que les olors són constants i que la terbolesa i la contaminació de l'aigua afecten les espècies que hi viuen, especialment la posidònia".

"La situació fa anys que existeix, però aquestes darreres setmanes s'ha agreujat a uns nivells inacceptables", asseguren els ecologistes. "Els veïns consideren que l'Ajuntament de Pollença, que n'és l'administració responsable, està perpetrant un delicte contra la salut pública ambiental".

En aquest sentit, el GOB va activar el protocol de denúncia avisant la Direcció General de Recursos Hídrics. "Tenim constància que la DG de Recursos Hídrics i Litoral està en contacte per actuar sobre aquests fets i que s'hi han enviat agents de Medi Ambient per fer inspeccions i obrir expedient si escau, com també per recollir mostres d'aigua", conclouen des del GOB en un comunicat.

stats