Canvi climàtic
Part Forana 29/09/2022

Artà talla el subministrament d'aigua durant el vespre a causa de la sequera

El municipi quedarà sense servei a partir de les 23.30 h i fins a les 8 h

2 min
El municipi d'Artà.

PalmaL'Ajuntament d'Artà ha anunciat que tallarà el subministrament d'aigua al municipi durant el vespre a causa de la sequera. El poble quedarà sense servei a partir de les 23.30 h i fins a les 8 h. El Consistori ha explicat en un comunicat que ha hagut de prendre mesures més contundents a fi de poder recuperar els dipòsits d'aigua municipals. "Els talls d'aigua es faran fins que la situació dels aqüífers i dipòsits millori", ha informat l'Ajuntament.

El ban municipal, que es va fer oficial aquest dimecres, prohibeix, a tot el nucli d'Artà, l'ús d'aigua potable per regar jardins, omplir piscines, netejar terrasses o cotxes (incloses les zones d'autorentat), així com per a qualsevol altra activitat que suposi un consum abusiu d'aigua. Les instal·lacions esportives municipals també es veuran afectades i només s'obriran les dutxes quan es juguin partits oficials.

L'Ajuntament també reforçarà la campanya informativa a diferents sectors del poble com escoles o empreses per demanar la màxima col·laboració i implicació fins que es resolgui aquesta situació.

Cal recordar que el consistori artanenc ja va anunciar el mes d'agost un paquet de mesures per lluitar contra la sequera i potenciar l'estalvi d'aigua a la Colònia de Sant Pere. L'Ajuntament va prohibir regar amb aigua potable i omplir piscines privades. Aquestes restriccions es varen dur a terme perquè les reserves dels pous que subministren aigua potable als nuclis de població de s'Estanyol, Montferrutx i la Colònia de Sant Pere estan en nivells "crítics i preocupants".

Restriccions d'aigua a Deià

Deià ha estat un dels municipis de Mallorca que també han pres mesures per fer front a la situació de sequera al municipi. A principi de setembre, l'Ajuntament va decidir reduir a la meitat el subministrament d'aigua als veïns. De moment, aquesta reducció no implica cap tall, sinó que el cabal que surt per les aixetes serà un 50% inferior. Així i tot, el batle, Lluís Apesteguia, no descarta haver d'aplicar mesures més dràstiques, com talls en el subministrament.

stats