Aigua
Part Forana 13/08/2022

Artà prohibeix regar amb aigua potable i omplir piscines a la Colònia de Sant Pere

Les reserves dels pous de la zona estan en nivells "crítics i preocupants"

ARA Balears
1 min
La platja de la Colònia de Sant Pere amb banyistes en remull.

PalmaL'Ajuntament d'Artà ha ordenat aquest dissabte un paquet de mesures per lluitar contra la sequera i potenciar l'estalvi d'aigua a la Colònia de Sant Pere. D'aquesta manera, a partir d'avui està prohibit regar amb aigua potable al municipi i omplir piscines privades.

A més, han informat que ja no estaran operatives les dutxes de les platges i s'ha prohibit també qualsevol acció que suposi "un consum excessiu d'aigua", com per exemple fer net el cotxe o les terrasses dels locals o habitatges privats.

El Consistori municipal ha explicat que aquestes mesures dràstiques s'han pres perquè les reserves dels pous que subministren aigua potable als nuclis de població de l'Estanyol, Montferrutx i la Colònia de Sant Pere estan en nivells "crítics i preocupants".

També s'ha acordat reduir el cabal d'aigua a tota la Colònia, tancar els comptadors que proveeixen jardins i piscines dels grans consumidors d'aigua, tancar els comptadors d'una zona de sòl rústic de la Colònia en la qual l'Ajuntament no està obligat a proveir d'aigua i tancar els comptadors municipals que proveeixen serveis de jardineria, horts i neteja dels espais públics.

L'Ajuntament ha demanat als veïns que "actuïn en conseqüència i evitin regar els jardins, netejar terrasses o vehicles, i buidar l'aigua de la piscina i revisar si tenen fuites".

stats